ЄС має зупинити «ісламофобію»,а не вчити Туреччину «демократії» – Ердоган

ЄС має зупинити «ісламофобію»,а не вчити Туреччину «демократії» – Ердоган

07.01.15 10:07 0 1131
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає Євросоюз зупинити «ісламофобію» замість того, щоб давати Туреччині «уроки демократії». Ердоган закликав 28 країн ЄС «перегляну їхню політику щодо Туреччини». Про це він заявив у вівторок, 6 січня, повідомляє агенція AFP. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Повірте мені, це сумно, що ЄС намагається давати Туреччині уроки демократії замість того, щоб придушити серйозні загрози з якими вони зіштовхнулися», – сказав президент Туреччини.

За словами Ердогана, расизм, дискримінація та ісламофобія зростає у Європі, а «расистські організації» посилюють симпатії у деяких західних суспільствах.

«Ісламофобія представляє серйозну загрозу у Європі. Якщо це явище не буде подолане і популізм заволодіє європейською політикою, то ЄС і європейські цінності будуть поставлені під питання», – наголосив він.

Заява Реджепа Таїпа Ердогана з’явилася наступного дня після того, як у німецькому Дрездені відбулася чергова акція протесту проти «ісламізації Європи» представників руху, які називають себе «Патріотичні європейці проти ісламізації» (PEGIDA).

Представники цього руху наголошують, що наразі Німеччина стала пунктом призначення номер один для шукачів притулку у Європі, і номером два у світі – після США.

6 січня у Туреччині була затримана нідерландська журналістка Фредеріке Ґірдінк. Її звільнили після кількагодинного допиту через допис у Twitter щодо начебто «пропаганди терористичної групи».

«Знову вільна. Загони щодо тероризму відпустили мене додому. Я на цьому наполягала», – написала Ґірдінк у своєму Twitter.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: не ...

КОМЕНТАРІ