За період новорічно-різдвяних свят хмельницькі правоохоронці вилучили понад 13,5 тисяч одиниць піротехніки

За період новорічно-різдвяних свят хмельницькі правоохоронці вилучили понад 13,5 тисяч одиниць піротехніки

09.01.15 08:54 0 835
До адміністративної відповідальності притягли не тільки торговців піротехнічними засобами, а й несвідомих громадян, які використовували такі вироби в заборонений час або з порушенням заходів безпеки.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Роман Гаврилюк, на даний час працівниками міліції виявлено 27 фактів незаконної реалізації піротехнічної продукції та вилучено більше 13,5 тисяч одиниць піротехніки.

Правоохоронці нагадують, що за такі дії згідно ст. 195-6 «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від 35 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Але відповідальність перед законом несуть не тільки ті, хто реалізовує заборонену піротехніку, а й ті, хто її використовує. Так, працівниками міліції за порушення пункту 8 Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів до адміністративної відповідальності притягнуто трьох осіб.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вже навесні цього року ...
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ