Палестинці стануть членом Міжнародного кримінального суду 1 квітня – ООН

Палестинці стануть членом Міжнародного кримінального суду 1 квітня – ООН

09.01.15 09:04 0 935
«Держава Палестина» стане членом Міжнародного кримінального суду (МКС) 1 квітня. Про це повідомив генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун у середу, 7 січня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Такий крок дозволить суду у Гаазі розслідувати тяжкі злочини, скоєні на палестинських територіях, у яких палестинці звинувачують Ізраїль.

31 грудня президент Палестинської адміністрації Махмуд Аббас підписав документи щодо приєднання до Міжнародного кримінального суду. Такий крок, як вважають палестинці, має прокласти стежку палестинській владі для звинувачення Ізраїлю у воєнних злочинах.

Аббас підписав документи наступного дня після того, як Рада безпеки ООН провалила ухвалення резолюції із закликом до Ізраїлю відвести свої війська з окупованих палестинських територій. У резолюції також йшлося про створення Палестинської держави до 2017 року.

Міжнародний кримінальний суд може вести справи щодо геноцидів, злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

США та Ізраїль, які є різкими супротивниками приєднання до цього суду палестинців, не є його учасниками.

31 грудня прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що такий крок міг би викрити палестинців, що підтримують рух «Хамас», який він назвав «терористичним угрупованням». Нетаньягу пообіцяв вжити заходів у відповідь.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі більшість ...

КОМЕНТАРІ