На Хмельниччині правоохоронці затримали злодія,який діяв за спеціально розробленим планом

На Хмельниччині правоохоронці затримали злодія,який діяв за спеціально розробленим планом

10.01.15 13:40 0 812
Зловмисник обікрав автобусну станцію та магазин, розташований всередині, але практично не залишив слідів — ніде не було ні ознак злому, ні відбитків пальців, хоча на ніч обидва приміщення зачиняються. Такий собі злодій-невидимка, який проникає крізь стіни… Але правоохоронцям таки вдалося розкрити його загадку.

Вранці до Волочиського райвідділу міліції зателефонувала диспетчер місцевої автостанції та повідомила про те, що диспетчерську хтось обікрав — із сейфу зникло 1400 гривень. А згодом до правоохоронців звернувся і власник кіоску по ремонту та продажу мобільних телефонів, розташованого в приміщенні автостанції, і також повідомив про крадіжку.

Працівникам міліції довелось непросто, адже злодій практично не залишив слідів: ніде не було ні ознак злому, ні відбитків пальців, хоча на ніч і магазин, і саме приміщення автостанції зачиняється…

Та, врешті-решт, крадені речі видали зловмисника, і працівникам міліції вдалося встановити особу злодія. Ним виявився 23-річний житель одного із сіл району, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Цього разу підозрюваний діяв за хитромудрим планом. Прийшов на автостанцію ввечері, перед закриттям, і заховався за рекламним стендом. Перечекав там, поки приміщення зачинять і від'їде останній автобус, а потім взявся за «діло».

Спочатку злодій проник в магазин. Відмикати замки чи зламувати двері йому не довелось — оскільки крамничка була без даху, то зловмисник просто переліз через двері всередину. Швиденько набрав за пазуху усілякого добра: 7 мобільних телефонів, 2 радіоприймачі та дві пари навушників, ще й 700 гривень прихопив, — а потім таким же чином виліз назад.

Але цього молодику виявилось замало, тож він вирішив понишпорити ще й у диспетчерській. Всередину проник крізь віконце, через яке видають квитки. Понишпоривши, знайшов ключ від сейфу. Відчинив його, забрав усі гроші, а це 1400 гривень, і зачинив назад. Потім таким же чином виліз назад і з усім краденим заховався за тією ж рекламною ширмою. До 4-ї ранку, коли відчиняється автостанція, ще добряче там виспався, а потім почекав, щоб приміщення заповнилось людьми, змішався з натовпом і спокійно вийшов на вулицю.

До речі, крадіжки він скоював у жіночих рукавичках, які знайшов у приміщенні автостанції, так що слідів не залишав. Але, як бачимо, і це йому не допомогло — працівники Волочиського райвідділу міліції впродовж кількох днів вирахували зловмисника.

Наразі стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ