Колишні міліціонери розстрілюють собак на очах у дітей,– «Інсайдери. Під прикриттям»

Колишні міліціонери розстрілюють собак на очах у дітей,– «Інсайдери. Під прикриттям»

10.01.15 09:58 0 867
Щодня на вулицях міст з'являється все більше безпритульних собак. Місцеві жителі та волонтери б'ють на сполох, адже зловмисники вдаються до жахливих методів винищення цих тварин: підкидають цвяхи у м'ясо, отруюють його і розкидують по усьому місту і навіть розстрілюють їх просто на вулицях, на очах у дітей. Від цього у жахливих муках гинуть не лише тварини, у яких немає господаря, а й домашні улюбленці.

Процес зачистки вулиць від собак розпочався з періоду підготовки до «Євро-2012» і триває й досі. У злочинах проти тварин були помічені працівники ЛКП «ЛЕВ», його керівництво та головний ветеринар. Наші журналісти пробралися на територію КП і, разом із зоозахисниками, порушили могильник, у якому було поховано сотні собак, вбитих на підприємстві.

Про ці вбивства нам повідомив колишній працівник цього підприємства, який захотів залишитися анонімом. У його зверненні до зоозахисників та журналістів фігурували шокуючі факти.

«За час роботи в ЛКП Лев» я став свідком звірячого знищення собак. В основному, умертвіння здійснювалося приглушенням жертв ударом металевого наконечника з подальшим додушенням або перебиванням металевою палкою шийного хребця зі сторони потилиці. За два роки при мені було знищено тисячі собак. Усі ці злочини відбувалися в період керівництва ЛКП «Лев» в. о. директора Романа Гарматія. У дні масових страт він особисто, а іноді в присутності ветеринарного лікаря Юзьківа О. М., давав наказ починати страту. На моїй пам’яті максимальна кількість одночасних страт сягала кількості 82 собаки», – розповів наш інформатор.

Однак з моменту масових страт минають роки, та ані місцева влада, ні міліція, нічого не зробили для того, аби розслідувати злочини. Навпаки – кримінальні провадження за цими фактами закрили, посилаючись, буцім, на відсутність доказів. Хоча, насправді, можна зробити припущення, що все це злагоджена схема, яку прикриває міліція та місцева влада. А собак і далі продовжують вбивати.

Саме тому журналісти викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям» влаштувалися на роботу у притулки міст Західної України, аби з’ясувати, хто насправді масово винищує безпритульних тварин на вулицях.

Ми дослідили, що собак розстрілюють колишні міліціонери, які, після скоєного, не несуть жодної відповідальності за свої дії. Кримінальні провадження затягуються, а потім закриваються.

Жителі міста Трускавець взагалі мають здогадки, що тварин у їхньому місті вбивають комунальні працівники, отримавши вказівку від мера міста.

У місті Рівному, напередодні дня захисту тварин, хтось цинічно вбив собаку-інваліда, яка стала символом благородства та доброти людей, адже їй зробили спеціальний засіб для пересування.

Люди стверджували, що комунальні підприємства, які займаються відловом собак – відмивають на них гроші та пізніше вбивають їх. Ми спробували проникнути у систему і з’ясувати, хто насправді чинить такі злочини та залишається не покараним. Чому система законодавства є настільки недосконалою, що не може захистити тварин від масового знищення. Відповіді на ці та інші питання ви можете отримати вже цієї суботи, у викривальному проекті «Інсайдери. Під прикриттям», о 22:00, на телеканалі ZIK.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У райцентрі Житомирщини ...
Наступна новина: Львів: у Жовківському ...

КОМЕНТАРІ