Учасники «Лабух-шоу» можуть дати фору багатьом українським «зіркам»,– фронтмен гурту «Мері»

Учасники «Лабух-шоу» можуть дати фору багатьом українським «зіркам»,– фронтмен гурту «Мері»

10.01.15 12:33 0 901
До вирішального бою, який глядачі ZIKу побачать у неділю, 11 січня, кількість учасників Турніру небитих музикантів «Лабух-шоу» зменшилася до чотирьох, натомість лави зіркових суддів-ґаздів поповнилися новими учасниками. Так, фронтмент гурту «Мері» Віктор Винник увійшов до тріо суддів фіналу та разом із лідером «Перкалаби» Sha Man-ом і співачкою Каріною Плай обирав найкращий весільний колектив Західної України.

– Ідея «Лабух-шоу» – це культурний шок для мене. Річ у тім, що слово «лабух» у середовищі музикантів, певною мірою, образливе. Це при тому, що багато достойних і відомих музикантів пройшли через ресторанно-весільну школу, – каже Віктор Винник. – Ресторанних музикантів, які обслуговують святкові події, – безліч, але всі вони різного рівня. Є чимало таких, які приходять на забаву із ноутбуком, вмикають «мінусовку» і начебто співають: мовляв, ви вважаєте, що нам платите, а ми вважатимемо, що працюємо для вас… Це неправильно і неякісно.

Але тих учасників, яких я побачив на «Лабух-шоу», просто лабухами назвати не можна. Це професійні музиканти із шикарним досвідом. Принаймні до фіналу дійшли дуже різнопланові колективи – чотири гурти, які займають різні ніші. Це чудово, що завдяки телебаченню їх зможе побачити велика кількість людей. Зокрема, я подивився на лабухів новим поглядом, думаю, це зможуть зробити і глядачі.

– А Вам коли-небудь доводилося працювати лабухом?

– У ранній юності я кілька разів грав на весіллях, тому знаю, що приховує така праця. Якщо трудитися сумлінно, то грати на забаві ­– дуже важка робота. Зараз гурт «Мері» також виступає на весіллях як запрошені гості: ми маємо свою програму, головна ж музична частина дістається весільним музикам. Але виконавців рівня учасників «Лабух-шоу» я, на жаль, жодного разу не бачив. Думаю, що «Лабух-шоу» стане для багатьох весільних музик стимулом до розвитку, паличкою-підганялочкою, щоби підтягнути свій рівень і вкладати кошти у своїй розвиток – у костюми, інструменти.

— Чи може хтось із учасників «Лабух-шоу» у майбутньому конкурувати з відомими українськими гуртами,зокрема і з гуртом «Мері»?

– Гурт «Мері» працює у дещо іншому жанрі, але... У фіналі «Лабух-шоу» ми бачимо повноцінні колективи, які можуть дати фору багатьом «зіркам» нашого шоу-бізнесу. Мені видається, що естрада у класичному значенні слова віджила своє, їй треба посунутися і дати місце чомусь новому. А фіналісти «Лабух-шоу» мають усе необхідне, щоб успішно виступати на великій сцені. Можливо, їм лише треба більше повірити в себе, накопичити авторського матеріалу, хоча мені видається, що він у них є і співають вони не лише пісні інших виконавців. Ці молоді люди мають правильний драйв, правильну ідею, вони дуже цікаві і самобутні. Тому хочеться, щоби після участі у проекті їхня історія мала позитивне продовження. Врешті, бажаю продовження і «Лабух-шоу».

Нагадаємо, фіналістами «Лабух-шоу» стали чотири колективи – народна луцька «Чачка», баламутна ужгородська «Ватага», ліричний рівненський «Мікс» і елегантні львівські «Викрутаси».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ