На Степана у Львові можна побачити дитячі вертепи або поколядувати у центрі

На Степана у Львові можна побачити дитячі вертепи або поколядувати у центрі

10.01.15 11:13 0 918
9 січня, Львів продовжує святкувати Різдво. Окрім Свята пампуха, «Різдва у гаю», які тривають уже кілька днів, відбудеться Фестиваль дитячих вертепів, особливими гостями якого стануть вертеп з Донеччини та гурт «Йорий Клоц».

Фестиваль дитячих вертепів розпочнеться о 13.00 на площі, що на вул. Симоненка. За інформацією Львівської міськради, у ньому візьме участь театральна студія «Котигорошко» та студія естрадної дитячої пісні «Промінчик» при Центрі родини благодійного фонду св. Володимира, вертеп «Молода Лемківщина» та багаторічні учасники винесення міського дідуха – Зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Джерельце».

Український традиційний вертеп покаже ансамбль народного танцю «Горгани» Центру дитячої творчості «Веселка». Виступатиме і вертеп «Молода Лемківщина». Цікавинкою стане вертеп від Лицарського ордену «Паладинів». На глядачів чекатиме виступ вертепу з Донеччини під керівництвом о. Тихона Кульбака – голови Екуменічної комісії Донецького екзархату УГКЦ, активного учасника та ініціатора молитовного майдану у Донецьку.

Близько 16.00 різдвяну програму представить гурт «Йорий Клоц». А на закінчення заходу організатори підготували справжнє вогняне шоу.

Окрім Фестивалю дитячих вертепів, можна завітати у Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» на свято «Різдво в гаю». На головній сцені дійства виступатимуть вертепи, а також відбудеться спільна коляда. Гості свята зможуть долучитись до різноманітних майстер-класів: створення ляльки-мотанки, плетіння дідуха і різдвяних павуків з соломи та виготовлення свічок ручної роботи разом із Львівською свічковою мануфактурою.

Крім того, кожен охочий може відвідати Свято пампуха на площі Ринок. З 11.00 до 19.00 там триватиме Пампуховий ярмарок, а з 14.00 розпочинаються різноманітні дійства. Зокрема, на головній сцені відбуватимуться конкурси, забави, виконуватимуть колядки та щедрівки. з 18.00 можна поколядувати з гуртом «Перекоти Поле».

А у дворі Ратуші ж на усіх чекає вогняне і лазерне шоу «Коли ангели спускаються на землю» від театру «Воскресіння». вистави відбудуться о 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ