На Житомирщині правоохоронці затримали автомобіль з нелегальним бурштином

На Житомирщині правоохоронці затримали автомобіль з нелегальним бурштином

10.01.15 09:28 0 865
«Сонячне каміння» перевозив у своїй автівці житель м. Олевська. Нині за фактом порушення правил або використання надр відкрито кримінальне провадження, у рамках якого правоохоронці з'ясовують походження бурштину.

Під час відпрацювання Олевського району уночі 4 січня на одній з вулиць райцентру працівники ДАІ зупинили автомобіль «Опель», за кермом якого знаходився 35-річний місцевий житель.

Під час огляду автівки правоохоронці виявили в її салоні поліетиленовий пакет з камінням бурштину загальною вагою близько 30 кілограмів.

За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої вилучили «сонячне каміння». Автомобіль і його керманич були доставлені до Олевського райвідділку міліції для подальшого з'ясування обставин.

інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попереднім визначенням правової кваліфікації за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Нині в рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють походження бурштину та інших осіб, які могли бути причетні до організації його незаконного видобутку.

Як повідомив начальник районної міліції Віктор Думан, на Олевщині тривають заходи щодо припинення існуючих та запобігання новим фактам незаконного видобутку надр, зокрема і бурштину. До цієї роботи залучені працівники міліції, прокуратури та СБУ. На території району продовжують працювати мобільні групи міліції зі спеціальними рейдами, спрямованими на виявлення та припинення протиправних дій мисливців за дорогоцінним камінням.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Особенности комбинезона

КОМЕНТАРІ