У Луцьку вшанували страчених загарбниками воїнів УПА

У Луцьку вшанували страчених загарбниками воїнів УПА

10.01.15 10:49 0 880
7 січня 2014 року в Луцьку вшанували пам'ять двох воїнів УПА – В'ячеслава Новосада (псевдо –"Петрик") і Антона Мельничука (псевдо – "Ростик"), страчених совєцькими загарбниками 7 січня 1945 року на місці, де нині розташований медичний коледж. Участь у заході взяли представники Волинського Братства вояків ОУН–УПА ім. Клима Савура, Волинська обласна організація ВО "Свобода", громада міста, перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик та перший заступник голови Волинської ОДА свободівець Сергій Кудрявцев.

Священики Хрестовоздвиженської церкви УПЦ КП відслужили молебень за розстріляними борцями за волю України.

Голова Братства вояків ОУН–УПА Василь Кушнір зазначив, що попри незалежність України, не всі шанують українських героїв. Свідченням цього є той факт, що меморіальну дошку, встановлену на місці стати воїнів УПА, вже двічі руйнували.

"У 1945 році на цьому місці російські окупанти вбили українських героїв. на Сході нащадки тих самих окупантів вбивають наших новітніх героїв. На жаль, влада не вельми рішуча в справі вшанування тих, хто віддав своє життя за Україну", – зазначив перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Перший заступник голови Волинської ОДА свободівець Сергій Кудрявцев наголосив, що прийшов на це пам'ятне місце не як представник місцевої влади, а за покликом серця: "Я тут не тому, що є чиновником. Я прийшов за покликом свого серця вшанувати пам'ять розстріляних героїв, так само, як усі тут присутні. Переконаний, що тріумф української свідомості є передумовою для наших перемог на всіх фронтах".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині правоохоронці ...
Наступна новина: ДТП на Волині: одна людина ...

КОМЕНТАРІ