У Хмельницькому експерти обговорили Концепцію організації забезпечення громадського порядку з урахуванням створення єдиної патрульної служби міліції

У Хмельницькому експерти обговорили Концепцію організації забезпечення громадського порядку з урахуванням створення єдиної патрульної служби міліції

10.01.15 08:45 0 847
Робоча група, до складу якої входять працівники МВС України, управління МВС в Хмельницькій області та провідні міжнародні експерти, на черговій робочій нараді обговорила Концепцію організації забезпечення громадського порядку та безпеки дорожнього руху, розроблену в рамках проведення у місті Хмельницькому експерименту зі створення єдиної патрульної служби міліції.

Документ передбачає кардинально новий підхід до організації роботи міліцейських патрулів, пріоритетів в їх діяльності та кадрової політики у цій сфері. Його розробці передувала ретельна аналітична робота, яка дала можливість виявити усі позитивні та негативні сторони експерименту та поступово усунути пробіли. Як приклад — на початку експерименту місто поділили на шість зон, кожну з яких перекривав один автопатруль. Як розповів заступник начальника УМВС в області Роман Гаврилюк, через певний час впровадження експериментального підходу на практиці з‘ясувалося, що доцільнішим та ефективнішим є розподіл території міста на 8 секторів замість шести у період з 15-ї до 23 години та на 4 зони у інший час доби, коли фіксується дещо менше злочинів та спостерігається нижча активність громадян.

Головна мета, яку переслідує Міністерство внутрішніх справ, реалізуючи експеримент, — зменшити час реагування на повідомлення громадян та підвищити ефективність патрулів, які повинні не лише реагувати на уже вчинене правопорушення, а й займатися профілактикою.

У нараді взяв участь експерт з Німеччини — стратегічний радник з питань дорожньої поліції Консультативної місії ЄС Майкл Шраге. Він поділився з присутніми досвідом роботи німецький поліцейських. Головне, від чого залежить успіх експерименту, наголосив пан Шраге, це правильна постановка цілей, ретельне планування та аналіз результатів діяльності, який дасть можливість по завершенні експерименту виробити найоптимальнішу модель патрулювання, прийнятну саме для цього регіону з його територією, населенням та рівнем злочинності. Окремо стратегічний радник акцентував увагу на потребі постійно ділитися результатами експерименту з громадськістю, що теж є певною запорукою успіху.

Шановні громадяни! Якщо у Вас є пропозиції або зауваження щодо експерименту, Ви можете звертатися на «гарячу лінію» Хмельницького міського відділу міліції - ((0382) 70-40-60 або 102), або залишити своє повідомлення в скриньці «Експеримент Хмельницького ДАІ. Ваші ідеї та пропозиції» на сайті «Незалежний громадський портал» (http://ngp-ua.info).

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Черкащині відзначили ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ