В Чернігівській області рятувальники допомогли батькам потрапити у квартиру в якій зачинилася 1,5 річна дитина

В Чернігівській області рятувальники допомогли батькам потрапити у квартиру в якій зачинилася 1,5 річна дитина

10.01.15 14:37 0 872
09 січня о 13:10 у Чернігові до Служби порятунку "101" зателефонував мешканець будинку №8 по вул. 50-років ВЛКСМ і повідомив, що поки його дружина на мить вийшла з дому, його 1,5 річний син зачинився сам у квартирі на 4-му поверсі.

За викликом оперативно прибули рятувальники. Проте їм довелося витратити зайвих 4 хвилини, щоб об’їхати перекриті металевими стовпами проїзди уздовж будинку і заїхати з потрібної сторони. За допомогою автодрабини один з рятувальників піднявся до металопластикового вікна, що стояло в режимі провітрювання, швидко відчинив його, не пошкодивши конструкцію, та потрапив у квартиру. Там він побачив у кімнаті заплаканого малюка, заспокоїв його і відчинив батькам двері. На щастя дитина під час перебування на самоті не встигла завдати собі шкоди або накоїти іншого лиха.

Розповідаючи про цей випадок, рятувальники просять батьків уважно стежити за дітьми і не залишати їх без нагляду. Крім того, ще раз акцентуємо увагу населення на небезпеці та забороні перекривання проїздів уздовж житлових будинків. Спробуйте уявити собі, що могло статися за ті додаткові 4 хвилини, що витратили рятувальники на пошук вільного шляху, аби це була пожежа або дитина вигадала небезпечну гру з вогнем. Пам’ятайте - кожна зайва хвилина значно збільшує ймовірність людських жертв та заподіяну вогнем шкоду.

Юрій Бреус, заступник начальника

Управління ДСНС у Чернігівській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині в ...

КОМЕНТАРІ