Івано-Франківщина: міліція вкотре закликає громадян остерігатися телефонних шахраїв!

Івано-Франківщина: міліція вкотре закликає громадян остерігатися телефонних шахраїв!

10.01.15 08:03 0 897
З початком нового року правоохоронці зареєстрували декілька повідомлень громадян про шахрайства. У всіх випадках зловмисники телефонували та розповідали про неіснуючі неприємності, в які нібито потрапили рідні співрозмовників та запропонували «вирішити усі проблеми» за певну грошову винагороду.

У Івано-Франківську 63-річній пенсіонерці зателефонував невідомий та, розповівши історію про те, що її син потрапив у біду, видурив у жінки понад 51 тисячу гривень. В с.Угорники невідома особа ввійшовши в довіру шляхом обману під приводом купівлі-продажу автомобіля, який вона попередньо виставила в Інтернет мережі з її карткового рахунку під приводом перерахунку авансу за автомобіль заволоділа її грошовими коштами в сумі 3606 гривень.

Не дивлячись на постійні застереження міліції, громадяни усе ж таки вірять пройдисвітам та віддають їм свої заощадження. Цьому значно сприяє те, що зловмисники телефонують у передранкову пору, коли людина зі сну не може адекватно оцінити ситуацію, що відбувається і погоджується на будь-які умови, аби допомогти рідній людині.

Нині за кожним з фактів розпочато кримінальні провадження. Правоохоронці встановлюють особи шахраїв та попереджають громадян про небезпеку.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ