Литва бере на лікування ще чотирьох українських бійців,поранених в АТО

Литва бере на лікування ще чотирьох українських бійців,поранених в АТО

10.01.15 09:39 0 821
Чотирьох поранених в перебігу антитерористичної операції українських бійців, яких ставили на ноги в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, відправили на лікування до Литви, повідомили Радіо Свобода в лікарні. Поранені відбули літаком зі столичного аеропорту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Усі витрати взяла на себе литовська сторона. У Литві на бійців чекає курс лікування та реабілітації.

За словами головного лікаря закладу Сергія Риженка, у зоні бойових дій ці четверо бійці зазнали різних ушкоджень.

Як повідомив головний лікар, один із бійців, Богдан, у серпні зазнав вогнепального перелому гомілки з ушкодженням нервово-судинного пучка, у Дмитра – поранення легені і осколковий перелом стегна, Олександрові розтрощило кістку.

Крім того, на лікування до Литви відбув поранений боєць 93-ї механізованої бригади Олексій, герой відеосюжету Радіо Свобода. Як розповів військовий, під час виходу з «Іловайського котла» він зазнав контузії та множинних переломів кісток, відтоді понад чотири місяці перебував у лікарнях. Свою поїздку до Литви поранений назвав «справжнім різдвяним дивом».

Раніше з Дніпропетровська на реабілітацію до Польщі провели 45 бійців української армії, поранених в АТО.

Влітку минулого року дніпропетровська влада звернулась до послів країн Європи з проханням сприяти в лікуванні та реабілітації важко поранених українських солдатів, які постраждали під час АТО.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Автозапчасти - незаминые ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ