Український фотомитець Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

Український фотомитець Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

12.01.15 09:36 0 824
Український фотохудожник Борис Михайлов став лауреатом міжнародної премії Goslarer Kaiserring за 2015 рік

Вручення премії відбулося 9 січня у східно-німецькому місті Гослар. В оркомітеті Goslarer Kaiserring Бориса Михайлова назвали «одним із провідних хроністів радянського та пострадянського суспільства».

Борис Михайлов почав свій творчий шлях у Харкові. З перших знімків цікавиться насамперед соціальною тематикою. На Заході найвідомішими є його цикл фотографій безпритульних Харкова та людей, які після розпаду Радянського Союзу не змогли знайти своє місце у житті та забезпечити собі гідне існування у новій соціальній системі. Лауреат численних міжнародних премій. Членом Академії мистецтв у Берліні. Нині мешкає й працює у Харкові та Берліні.

Кайзерівська премія міста Гослар не має призового фонду. Вважається однією з найвідоміших нагород у світі сучасного образотворчого мистецтва. До складу журі входять впливові музейні діячі, куратори та мистецтвознавці, а серед колишніх лауреатів є чимало найвідоміших діячів сучасного образотворчого мистецтва.

Нагорода міста Гослар – це золоте кільце з аквамарином, на якому вирізьблено зображення німецького імператора Генриха ІV, на честь якого премію назвали «кайзерівською». Премію вручають з 1975 року. Її лауреатами були німецький художник і теоретик постмодернізму Йозеф Бойс, американсько-корейський засновник відеоарту Нам Джун Пайк, московський концептуаліст Ілля Кабаков, американський кінематографіст Девід Лінч, творець серії експериментальних відеофільмів «Кремастер» Метью Барні та інші. З 1984 року вручається також і кайзерівська стипендія для художників-початківців, повідомляє «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині оратівські ...
Наступна новина: Часы от японского ...

КОМЕНТАРІ