57% жителів Сходу вважають: воювати за український Донбас сенс є,– опитування

57% жителів Сходу вважають: воювати за український Донбас сенс є,– опитування

12.01.15 11:05 0 838
62,8% українців впевнені, що воювати за Донбас є сенс. Зокрема, так вважають 57,5% на Сході і 36,1% (сумарно) в Донецькій і Луганській областях.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA.

Згідно з даними опитування, 47,5% респондентів вважають, що боротися за Донбас варто тому, що «це – територія України, на якій живуть українські громадяни». При тому, варто зазначити, що найбільш популярна ця точка зору не на Галичині чи Прикарпатті, а на прифронтовій Дніпропетровщині – 67,1%. Менше всього у Донецькій області – 20,7%.

Водночас у сусідній, також охопленій війною Луганській області, теза про необхідність воювати за українських громадян і українські території розділяє більше опитаних – 52,2%.

Варто також зазначити: якщо на Луганщині опитування проводилося винятково на контрольованих українською владою територіях, на Донеччині – переважно на звільнених. А тому таку відмінність можна пояснити.

При цьому, згідно з даними дослідження, тільки 10% з усіх опитаних соціологами опитаних вважають, що «воювати за Донбас не має сенсу, тому що більшість проживаючих там людей хочуть відокремитися від України, і наші солдати не повинні безглуздо гинути».

Крім того, як свідчать дані соцопитування, готових воювати за український Донбас в 12 разів більше ніж тих, хто вбачає необхідність подальшої війни потребою лише в ресурсах регіону (4,1%), передає 5 канал.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині міліціонери ...
Наступна новина: ДТП на Волині: одна людина ...

КОМЕНТАРІ