На Житомирщині майбутні міліціонери відвідали унікальний музей космонавтики

На Житомирщині майбутні міліціонери відвідали унікальний музей космонавтики

12.01.15 11:17 0 802
Більшість курсантів Житомирського училища професійної підготовки працівників міліції приїхали на навчання з інших регіонів України, а тому із задоволенням скористалися нагодою побувати в одному з видатних культурно-історичних закладів області.

12 січня виповниться 108 років від дня народження видатного житомирянина, відомого конструктора ракетно-космічної техніки Сергія Павловича Корольова. Саме його ім'я нині носить Житомирський музей космонавтики. Напередодні цієї визначної дати заклад відвідали майбутні дільничні та патрульні інспектори міліції з Вінниччини, Житомирщини, Хмельниччини та Черкащини.

- Курсанти нашого училища за короткий термін мають опанувати ази професії правоохоронця, тому кожна година навчального часу має величезну цінність, - коментує начальник училища Андрій Мамульчик. – Ми прагнемо не тільки навчити майбутніх міліціонерів орієнтуватися у законодавстві та застосовувати свої знання на практиці, але й виховувати їх у дусі патріотизму, гордості за свою країну.

Відтак відвідини одного з найкращих музеїв України стали вже традиційними в навчальній програмі правоохоронців. Співробітники закладу приготували для відвідувачів цікаву програму, присвячену визначній даті в історії космонавтики. Дехто з курсантів вперше дізнався, що саме під керівництвом С.П. Корольова запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ та вихід людини у відкритий космос.

Величезний інтерес у майбутніх правоохоронців викликали речі, які побували у космосі: скафандри та особисті речі космонавтів, рятувальна капсула, частинки метеоритів тощо. З цікавістю споглядали вони макет луноходу, частини та агрегати аерокосмічної промисловості, фотоматеріали та документи, надані музею родиною видатного конструктора та космонавтами.

- Я бував у цьому музеї ще маленьким, коли не зовсім розумів усього, про що нам розповідав екскурсовод, - ділиться враженнями майбутній дільничний інспектор міліції Віталій Бенедицький. – Тільки зараз зрозумів, що тепер у повсякденному житті ми використовуємо технології, які раніше розроблялися для комічної галузі. Відчуваю гордість за свою країну, хочеться теж докласти власних зусиль, аби наша держава була однією з лідерів у світі. Я задоволений, що потрапив до цього музею.

Курсанти та викладачі міліцейського училища подякували працівникам за цікаву та захоплюючу екскурсію та привітали їх зі святом. А також пообіцяли, що ще не раз прийдуть сюди та обов'язково покличуть із собою рідних та друзів.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Волині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ