З початку нового року на Хмельниччині вже зафіксовано 8 спроб дачі хабара працівникові ДАІ

З початку нового року на Хмельниччині вже зафіксовано 8 спроб дачі хабара працівникові ДАІ

12.01.15 13:49 0 753
У Хмельницькій області Державтоінспекція продовжує виявляти учасників дорожнього руху, які намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи хабар інспекторам ДАІ. За десять днів нового року уже затримано 8 таких керманичів авто.

Так, лише 8 січня на Хмельниччині зафіксовано 3 таких випадки. Один з них стався у обласному центрі на Проспекті Миру. Працівники дорожньо-патрульної служби під час нагляду за дотриманням правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Шкода Фабія», 26-річний водій якого грубо порушив вимоги дорожнього знаку «Рух праворуч». Молодик, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, запропонував інспектору грошову винагороду в розмірі 50 гривень.

Інформація про подію внесена до Єдиного обліку, а грошова купюра номіналом 50 гривень вилучена та долучена до матеріалів справи. За порушення правил дорожнього руху на горе-водія працівники міліції склали адміністративні протоколи за ст. 122 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та винесли постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 гривень. Наразі за даним фактом проводиться перевірка.

Правоохоронці кожного разу при спробі дати хабара попереджають водія, що його дії неправомірні, за що передбачена відповідальність згідно діючого законодавства. Однак, керманичі авто попередження часто ігнорують.

Державтоінспекція нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (давання хабара) передбачено штраф у розмірі від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

УДАІ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Волині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ