В Івано-Франківській області хлопчик із Харківщини зустрів Різдвяні свята в родині командира відділення Державної пожежно-рятувальної частини №8 селища Рожнятів

В Івано-Франківській області хлопчик із Харківщини зустрів Різдвяні свята в родині командира відділення Державної пожежно-рятувальної частини №8 селища Рожнятів

12.01.15 09:21 0 835
В рамках благодійної акції «Різдво в Карпатах» дітки із Сходу та Півдня відвідали Івано-Франківщину. Вони пробули на Прикарпатті з 3 по 10 січня. Разом із сім’ями місцевих мешканців діти святкували Різдво Христове.

До даної благодійної акції долучилися і рятувальники. Хлопчик із Харківщини святкував Різдво в родині командира відділення Державної пожежно-рятувальної частини №8 селища Рожнятів Василя Кравціва. В сім’ї пожежного виховується двоє діток, тож сумувати Данилкові не довелося. Окрім запланованих екскурсій, хлопчина ознайомився із традиціями прикарпатського села Нижній Струтин, де і мешкає родина рятувальника.

На Святвечір, з появою на небі першої зірки, вся родина зібралася за столом. Перш за все помолилися за здоров’я, добробут та мир в Україні. За традицією, господар оселі вніс до помешкання Дідуха, після чого всі приступили до Святої Вечері. Данилко спробував усі 12 традиційних страв, а також колядував разом з іншими дітьми.

Вже наступного дня до оселі завітав «Вертеп». Дитячі колядки та віншування надзвичайно сподобалася хлопчикові.

Побачене ще надовго запам’ятається Данилкові, а оскільки він потоваришував із своїм однолітком, сином господаря Романом, то, можливо, зустріне ще не одне Різдво у Карпатах.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині дев’ятка ...

КОМЕНТАРІ