У листонош Житомирщини візитівка дільничного інспектора завжди під рукою

У листонош Житомирщини візитівка дільничного інспектора завжди під рукою

13.01.15 10:49 0 734
У Любарському районі Житомирщини керівник сектору дільничних інспекторів місцевого райвідділку міліції зустрівся з працівниками відділення «Укрпошти». Правоохоронець розповів про основні заходи безпеки під час видачі пенсійних та інших грошових виплат громадянам і роздав кожному з листонош візитки з контактною інформацією дільничних міліціонерів району.

– На території Любарського району тривають профілактичні заходи дільничних інспекторів міліції, під час яких міліціонери відвідують помешкання громадян, які проживають на ввірених їм дільницях, зустрічаються з працівниками різних установ і підприємств. Така робота дає змогу жителям району безпосередньо спілкуватися з правоохоронцями, а останнім – вивчати і вчасно вирішувати нагальні питання забезпечення правопорядку у межах компетенції міліції, - каже т.в.о. начальника Любарського РВ УМВС Леонід Клімчук.

Відтак таку зустріч з працівниками районного відділення «Укрпошти» нещодавно провів і керівник сектору дільничних інспекторів міліції Євген Туман. Правоохоронець розповів зв'язківцям про заходи особистої безпеки, яких слід дотримуватися під час видачі грошових коштів населенню безпосередньо у відділенні та при виплаті пенсійного забезпечення літнім жителям на дому. Кожен з листонош отримав візитівки з контактною інформацією дільничних інспекторів, закріплених за тим чи іншим населеним пунктом району.

– Наші працівники чудово розуміють усі ризики потрапити у неприємні історії, коли вирушають з грошовими коштами за адресами проживання пенсіонерів. Тож для нас такі зустрічі з правоохоронцями, а також забезпечення постійного зв'язку з ними є дуже важливими, - коментує начальник цеху обслуговування споживачів відділення «Укрпошти» Лариса Мшанецька.

За словами Євгена Тумана, на практиці досить часто поштарі – саме ті люди, які найперше виявляють негаразди протиправного характеру під час відвідування осель громадян. А маючи інформацію про те, що хтось із селян став жертвою злочину, або ж навпаки, помітивши підозрілу ситуацію, зв'язківці можуть повідомити про це правоохоронцям. Тож листоноші тримають візитівки дільничних міліціонерів під рукою.

Окрім того, керівник сектору ДІМ розповів поштарям про розповсюджені види шахрайств і заходи, які вживають правоохоронці для їх попередження. Відтак у кожному відділенні зв'язку району з'явилися роз'яснювальні листівки профілактичного змісту, призначені для ознайомлення жителів Любарщини із застереженнями не лише від ошуканства, але й від можливого вимагання неправомірної вигоди за надання населенню тих чи інших послуг.

Правоохоронці ж невдовзі проведуть низку таких зустрічей і в інших держаних організаціях та на підприємствах, аби громадяни достеменно знали, куди у разі необхідності можуть звернутися за допомогою і правовою підтримкою.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Любарського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові на ековиставці ...

КОМЕНТАРІ