Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова – єдиний в Україні має досвід застосування високотехнологічних засобів у зоні АТО

Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова – єдиний в Україні має досвід застосування високотехнологічних засобів у зоні АТО

13.01.15 08:08 0 813
Під час урочистого покладання квітів до пам'ятника Сергію Корольову з нагоди 108-ї річниці від дня його народження начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій генерал-майор Юрій Даник розповів про досягнення навчального закладу.

Юрій Даник наголосив: «Для нас Сергій Павлович Корольов – це приклад того, як треба служити своїй Батьківщині і досягати мети. Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова – навчальний заклад, в якому зберігаються традиції розвитку високотехнологічної галузі та досвід, спрямований на отримання нових розробок. Наш інститут займається проведенням наукових досліджень, якими свого часу займався Сергій Корольов, а також готує профільних фахівців».

«Житомирський військовий інститут – єдиний в нашій державі вищий військовий навчальний заклад, що має багатий досвід застосування як на полігонах, так і в зоні проведення антитерористичної операції, високотехнологічних засобів, серед яких безпілотні авіаційні комплекси. Ми створюємо і виробляємо діючі макети», - додав Юрій Даник.

За словами начальника військового інституту, щоб випустити навіть невелику серію технічних засобів, має бути налагоджене виробництво і повинні працювати конструкторські бюро. Цьому сприятиме поєднання промисловості нашого регіону та можливостей навчального закладу. Військовий інститут може супроводжувати такий процес, здійснювати випробування.

Юрій Даник звернув увагу, що високотехнологічні розробки навчального закладу створюються в галузі, в якій щодня з'являється щось нове. Саме всі ці досягнення варто впроваджувати і використовувати якомога швидше, аби зробити найкращими наші технічні засоби, адже вони забезпечують збереження життя людей, виконання бойових завдань і досягнення миру, чого ми зараз найбільше прагнемо.

Начальник військового інституту вважає: «Аби все це втілити в життя, потрібно вольове рішення. Коли ми не маємо достатньо кількості ресурсів, а завдання вимагає нагального й оперативного виконання, всі засоби мають бути зосереджені в одному місці. Одночасно має опрацьовуватися питання застосування на полігоні та супроводження цього процесу, аби якомога швидше втілити досягнення в життя».

Як наголосив Юрій Даник, історія свідчить, що людство має досвід у такій галузі. Доказом чого є Манхеттенський проект по створенню атомної зброї, котрий реалізовувався у США, а також проект ракето-космічної галузі під керівництвом Сергія Корольова та атомний проект Андрія Сахарова. Так, у рамках Манхеттенського проекту були забезпечені належні умови для науковців та промислових підприємств, що сприяло отриманню гарних результатів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: прокуратура ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ