На Вінничині молодь із зони АТО отримала гостинці від обласної фіскальної служби (+фото)

На Вінничині молодь із зони АТО отримала гостинці від обласної фіскальної служби (+фото)

13.01.15 18:43 0 760
Юнаки та дівчата із містечка Щастя, що на Луганщині, Новорічні та Різдвяні свята зустрічали на Вінниччині, у гуртожитку Гніванського професійного коледжу. 23-є молодих людей навчатимуться і житимуть тут допоки у рідному місті не стане безпечно Майже місяць тому, їх вивезли із зони бойових дій, на спокійнішу територію. У свої 15- 17 років вони вже встигли дізнатися, що таке жахіття війни і стали міркувати зовсім не як підлітки.

Діти поспіхом покидали інтернат, у якому навчалися, дехто приїхав на Вінниччину навіть без теплих речей. Дізнавшись про це обласні податківці вирішили допомогти і подарували зимові куртки, а щоб свята були приємнішими також привезли солодощі, печиво, каву та чай.

Усі розуміють, що вдома небезпечно знаходитися, проте хочуть якнайшвидше повернутися до рідних місцин, друзів, знайомих, родичів. Кажуть, що боялися покидати територію Щастя і їхати до центральної України, адже їх переконували, що тут над ними вчинять «розправу» або ставитимуться як до ворогів народу. Проте думка змінилася майже одразу, після кількох днів перебування у Гнівані і спілкування з місцевими викладачами. В. о. директора Гніванського професійного ліцею Ольга Цимбалюк каже, що наразі діти зі Щастя забезпечені і канцелярським приладдям і харчуванням, заклад опікуватиметься ними скільки буде потрібно.

Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан поспілкувався з молодими людьми і запевнив, що вони можуть звертатися у разі необхідності за допомогою. Також запропонував провести екскурсію, аби краще ознайомитися з Вінницею і зіграти у футбольний матч з командою обласних податківців. Пропозиції прийняли з неабияким ентузіазмом, залишилось лише призначити точну дату.

ГУ ДФС у Вінницькій області







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині бійці з ...

КОМЕНТАРІ