Посольство Фінляндії оголосило конкурс грантів для українських ГО

Посольство Фінляндії оголосило конкурс грантів для українських ГО

13.01.15 14:10 0 744
Посольство Фінляндії в Україні оголосило змагання грантів за програмою Фінського фонду місцевого співробітництва на 2015 рік, що має на меті підтримку ініціатив місцевих (українських) неурядових організацій.

Про це повідомляється на сайті посольства.

Як зазначається, Фінський фонд місцевого співробітництва – це фонд, яким керує посольство Фінляндії в Україні. Він спрямований на підтримку ініціатив місцевих (українських) неурядових організацій (НУО). У деяких випадках університети та інші навчальні та науково-дослідницькі інститути, незалежні ЗМІ, культурні заклади та інші організації також можуть подавати свої проекти, якщо їх можливо підтримати у рамках офіційної допомоги розвитку.

Бюджет проекту не повинен перевищувати 50 000 євро. Як зазначається, він може коригуватися у меншу сторону. У випадку, якщо бюджет проекту перевищує 20 000 євро, організація зобов’язана провести незалежний аудит та внести відповідні кошти до бюджету проекту.

«Посольство не може підтримати проекти, що передбачають фінансування виключно за рахунок Фонду. Запропонований проект повинен мати потенціал для широкого впливу. Тривалість проекту не повинна перевищувати 12 місяців», – йдеться у повідомленні.

Щорічно посольство може підтримати лише 3-5 проектів. Цього року пріоритетними будуть проекти, які стосуватимуться таким тем:

I) Права людини, гендерна рівність

II) Демократія та належне урядування, особливо підтримка чи доповнення реформ української держави щодо системи правосуддя, верховенства права та боротьби із корупцією

III) Охорона навколишнього середовища, особливо збереження біологічного різноманіття

Водночас, Фонд не може підтримати проекти, що впроваджуються урядом, міністерствами та місцевими органами влади; політичні партії; проекти, в яких бенефіціаром виступає одна людина, одна сім’я або приватний бізнес; які спрямовані виключно на благодійність або на організацію одного окремого заходу; культурні заходи, що не мають за мету розвиток; проекти, бенефіціарами яких виступають громадяни Фінляндії; програми кредитування; придбання транспортних засобів, землі, об’єктів нерухомості; проекти, головною метою яких є подорож до Фінляндії чи іншої зарубіжної країни.

Посольство підкреслює важливість написання якісної проектної заявки на отримання гранту. Воно не може розглядати проекти, реалізація яких передбачається на територіях, наразі не контрольованих українською владою.

Найважливішими критеріями під час відбору проектних заявок є їх актуальність та якість.

Щоб подати заяву, треба заповнити аплікаційну форму. Заяви потрібно надсилати електронною поштою на адресу PYM.KIO@formin.fi до 16:00 2 лютого. У темі повідомлення треба вказати «Фонд місцевого співробітництва».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Жовківському ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ