Львівські студенти показали різдвяний вертеп для бійців АТО у Харкові та Краматорську

Львівські студенти показали різдвяний вертеп для бійців АТО у Харкові та Краматорську

13.01.15 08:10 0 681
23 студенти Українського католицького університету (УКУ) влаштували різдвяний вертеп для українських військових у Харкові та Краматорську.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Студенти вже відвідали з вертепом Будинок офіцерів та військовий шпиталь у Харкові, а також греко-католицьку парафію, площу Тараса Шевченка і Центральний штаб АТО в Краматорську. У планах – декілька виступів у Києві: Патріарший собор, Адміністрація Президента, КМДА, Посольство США в Україні та греко-католицька парафія на Аскольдовій могилі.

«Студентське братство УКУ щороку їздить з вертепом на схід чи південь України. Декілька років тому ми робили традиційні різдвяні вертепи, їздили з ними в Одесу, Київ, намагалися популяризувати наші традиції. кардинально змінився час. Ми повинні підтримувати військових, показувати, що пам’ятаємо про них. Вертеп – це ще один спосіб розповісти про події, які відбуваються в Україні і, одночасно, розповісти історію Різдва Христового», – зазначає організатор святкової вистави Юрій Мурин.

Автором слів віршованого вертепу є львівська поетеса Зоряна Лісевич, яка допомогла студентам в традиційну різдвяну історію про народження Сина Божого вплести мотиви з сучасного політичного життя суспільства.

«Минулого року Студентське братство у вертепі обіграло історію з Майданом, а цього року головними героями є солдат, який відправляється на війну, і дівчина-волонтер. Окрім них, у вертепі задіяні ірод-Путін, військові, які заблукали на кордоні, шут-пропагандист», – додає Юрій Мурин.

Студенти розповідають, що більшість людей позитивно сприйняли їхню імпровізацію. Зі слів мешканців Краматорська, у місті понад десять років на центральній площі не ставили різдвяний вертеп.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ