300 тонн гуманітарної допомоги отримають жителі східних регіонів України від Республіки Казахстан

300 тонн гуманітарної допомоги отримають жителі східних регіонів України від Республіки Казахстан

13.01.15 12:16 0 821
Міжнародна спільнота продовжує надавати гуманітарну допомогу для жителів сходу України. Так 10 січня, до міста Сєверодонецьк Луганської області прибула гуманітарна допомога від Республіки Казахстан. До складу вантажу, а це 6 вагонів, увійшли продукти харчування, а саме: майже 128 тисяч м’ясних консервів, 40 тонн цукру, 150 тонн гречки, 36 тисяч літрів олії. Для для жителів східних регіонів, які так потребують підтримки та допомоги, доправив особисто представник Комітету по державному матеріальному резерву Міністерства Національної економіки Республіки Казахстан.

Під час передачі гуманітарної допомоги українським рятувальникам, Радник-посланик Посольства Республіки Казахстан в Україні та Республіки Молдова Аргин Оспанов зазначив «Для нас це надзвичайно важливо! Друзі пізнаються в біді, а не тоді, коли все добре. Коли Україна та українці наразі перебувають у важкому становищі, ні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, ні казахський народ не міг залишитися осторонь».

У свою чергу Перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко зазначив «Наша Служба, з моменту домовленостей між президентами України та Республіки Казахстан, спільно з Посольством Казахстану та Комітетом по державному матеріальному резерву Міністерства Національної економіки Республіки Казахстан координувала процес доставки гуманітарного вантажу".

У подальшому, гуманітарна допомога буде роздана частково на звільнених територіях Луганської області. Також, буде вирішуватись питання щодо доставки продукти харчування до Донецька та Луганська.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ