В Чернівецькій області житло під охороною ВДСО - найкращий захист майна громадян

В Чернівецькій області житло під охороною ВДСО - найкращий захист майна громадян

13.01.15 09:12 0 901
Відділ Державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області — єдина в регіоні професійна охоронна структура, працівники якої мають право на надання озброєної охорони. На цьому наголосив під час спілкування із журналістами начальник Центру технічної охорони ВДСО при УМВС України в Чернівецькій області Віталій Бураковський.

Щоб захистити помешкання від непроханих гостей, господарі встановлюють надсучасні двері, замки, склопакети, решітки на вікнах. Але останнім часом злодії стали досвідчені та мають у своєму арсеналі найрізноманітніші відмички, інструменти для злому сучасних вікон та дверей, - розповів заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Микола Лазорко.

Отож, основні помилки господарів: інколи люди не зачиняють двері, коли, до прикладу, йдуть в магазин чи до сусідів. Також частенько залишають у різноманітних схованках ключі від квартири або передають їх стороннім особам «на зберігання». У разі втрати хоча б одного з ключів - терміново замініть замок або його внутрішній механізм.

У більшості випадків злодії проникають у квартиру чи будинок шляхом підбору ключа – для цього потрібно мати так звані «відмички», або ж просто зламують замок. Для надійності варто покласти спеціальні броненакладки та користуватися двома замками.

Часто злодії потрапляють у квартири чи будинки через вікна. Адже багато хто залишає їх незачиненими або напіввідкритими. Щоб захистися, варто встановити захисні ролети або металеві решітки. Навчилися зловмисники і взламувати металопластикові вікна. Якщо у помешканні встановлене звичайне металопластикове вікно, то зловмиснику знадобиться в середньому, 6 секунд, аби його взломати. Якщо ж профіль укріплений, то, звісно, трохи довше.

Багато що залежить і від місця схованки. Морозильні відділення, матраци, зливні бачки, шафи, книжки – вже давно не надійні. Шукайте інші варіанти. Також варто ховати гроші та цінності частинами. Велика ймовірність того, що якщо злодій і знайде схованку, то на цьому й заспокоїться і поспішить зникнути з місця злочину.

Також інколи люди самі провокують зловмисників. Якщо ви збираєтеся у поїздку, попросіть сусіда пригледіти за вашою квартирою. Якщо ж ви їдете ненадовго, залиште ввімкненим світло, словом, створіть ефект присутності. І не пишіть про свої поїздки у соціальних мережах.

А щоб почувати себе максимально захищеним, подбайте про цілодобове спостереження за допомогою технічних засобів відділу Державної служби охорони при УМВС. І вже можете не перейматися за своє добро. Його обов'язково захистять. До того ж, у період із 15 до 30 січня триватиме Всеукраїнська соціальна акція «Квартира під охорону». Підрозділи ДСО зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг.

Нині під наглядом Державної служби охорони на Буковині перебувають більше 3000 тисяч об'єктів. Серед них і фінансові установи, і різноманітні торговельні об'єкти. Довіряють держохоронцям своє майно і чернівчани. Понад 1300 квартир знаходяться під їх пильним наглядом. Отож, як відбувається реагування на тривожні спрацювання?

На об'єктах встановлюються сучасні засоби сигналізації, в тому числі і кнопки тривожного виклику міліції. Після натискання працівником об'єкту такої тривожної кнопки сигнал автоматично надходить на пульт централізованого спостереження відділу Державної служби охорони, де контролюється черговим у цілодобовому режимі.

Після отримання сигналу чергова пульту передає повну інформацію по об'єкту наряду міліції ВДСО, який здійснюю відповідне оперативне реагування на об'єкт та проводить першочергові заходи по припиненню правопорушень.

Групи затримання Державної служби охорони, як правило, складаються із трьох озброєних співробітників міліції та оснащуються сучасними спецавтомобілями. У разі отримання від оператора тривожної інформації, група затримання найкоротшим шляхом прямує на об'єкт (зазвичай це займає кілька хвилин). Прибувши, міліціонери здійснюють оперативно-пошукові заходи з метою з'ясування причин спрацювання сигналізації, виявлення, переслідування та затримання злочинців. Результати виїзду повідомляються до чергової частини підрозділу ДСО та власникові об'єкта. У разі порушення цілісності об'єкта забезпечується його фізична охорона.

Отримати додаткову інформацію або замовити послуги Державної служби охорони у Чернівецькій області Ви зможете, звернувшись безпосередньо до ВДСО при УМВС України у Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Устима Кармелюка, 9, тел.: (0372) 52-98-00; 52-73-50 або, зателефонувавши за номерами 0 800 502 220 та 0 800 211 000. Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Тернопільській обласній ...

КОМЕНТАРІ