Буковинська міліція застерігає: не довіряйте шахраям!

Буковинська міліція застерігає: не довіряйте шахраям!

13.01.15 11:15 0 705
Наша надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. Якби ми з вами проявили хоча б трохи більше обережності, багатьох неприємностей можна було б уникнути.

Коли вашу домівку відвідує невідома особа і під будь-яким приводом просить пожертвувати кілька гривень, часто це буває звичайною вигадкою, або добре продуманою історією, яка підкріплюється плачем дитини або демонстрацією фізичних вад. Наявність ксерокопії свідоцтва про народження, довідки про інвалідність, стихійне лихо, благодійні скриньки діють у такій ситуації досить дієво на звичайних громадян. Запам'ятайте: пожертвування треба вносити там, де ви цього самі хочете!

Не користуйтеся послугами незнайомців для вирішення соціальних чи фінансових проблем, або надання послуг.

Коли вам пропонують вигідні умови влаштування на роботу за кордоном, швидкий заробіток, значні відсотки під зайняті гроші, миттєвий виграш, завжди пам'ятайте: дармовий сир може бути тільки в мишоловці. Будьте обережні в тих випадках, коли незнайомець розповідає вам, що його попросили ваші сусіди щось для них придбати і просить вас оплатити послуги. На порозі квартири ніколи не підписуйте якихось документів, яку б гарну баєчку не розповідав вам незнайомець.

Не грайте в азартні ігри, з іронією ставтеся до знайденого у поштовому ящику повідомлення про миттєвий виграш. Там, де мова заходить про оплату, вдумайтесь, чи вигідно це для вас, адже способи видурювання грошей найрізноманітніші.

Численні випадки, коли шахрайки, вибираючи в основному жінок та дівчат, так би мовити, ворожінням "знімають пороблене". Не даючи отямитись, розповідаючи про якесь велике горе, яке чекає їхню родину, вони нібито знімають чари злих сил за допомогою маніпуляцій з волоссям, голками, спаленим листком, хрестами, дзеркалами...

Не підготовлені до такої психологічної атаки потерпілі віддавали і несли з дому вироби із золота, великі суми грошей. Єдиний порятунок – не довіряти незнайомим людям, не вступати з ними в будь-який контакт.

Чимало шахрайств пов'язано з продажем дорогоцінних товарів. Не поспішайте, коли вам пропонують, скажімо, автомашину за досить привабливими цінами. Кращий вихід – перевірити її в підрозділах реєстрації автомашин в Державтоінспекції. Це надійніше. Не спокушайтеся на покупку авто за генеральним дорученням, адже в таких випадках вона не перевіряється щодо знаходження її в угоні.

У нотаріальних конторах з цього приводу вони також не перевіряються. Під час переоформлення в ДАІ у покупця можуть виникнути проблеми. Купуйте лише зняті з обліку в органах внутрішніх справ автомашини і оформляйте їх згідно з чинним законодавством.

Ольга Юрценюк,

старший інспектор по роботі з населенням

та громадськими формуваннями

Кіцманського РВ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ