1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін та визнання такими,що втратили чинність,деяких законодавчих актів України». Він передбачає низку змін до законів,що регулюють питання пенсійного забезпечення громадян.

1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін та визнання такими,що втратили чинність,деяких законодавчих актів України». Він передбачає низку змін до законів,що регулюють питання пенсійного забезпечення громадян.

13.01.15 16:38 0 708
1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України».

Він передбачає низку змін до законів, що регулюють питання пенсійного забезпечення громадян.

Із січня розміри пенсій за віком та вислугою років відповідно до законів України «Про державну службу», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України» будуть призначатися у розмірах 60% від заробітної плати.

Довічне грошове утримання судді також складатиме 60% від грошового утримання чинного служителя Феміди.

Порядок перерахунку пенсій, призначених народним депутатам України, працівникам прокуратури, суддям, державним службовцям, визначатиме Кабінет Міністрів України.

Закон також передбачає зміни в нарахуванні додаткової пенсії за шкоду, завдану здоров'ю, мінімального розміру пенсії з інвалідності особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, компенсаційної виплати членам їхніх сімей та надбавки до пенсії дітям війни. Зазначені виплати призначатимуть у порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Також із нового року скасовують законодавчі норми щодо можливості призначення дострокових пенсій особам, звільненим із роботи не більше ніж за 1,5 року через ліквідацію підприємства, організації, скорочення штату і за станом здоров'я.

Іншим Законом України (№71-VIII від 28.12.2014 р.) введено податок на пенсії, що перевищують 3654 грн. (три розміри мінімальної заробітної плати на 1 січня 2015 р.). Оподаткуванню підлягає виключно перевищення, а не сума всієї пенсії. Це перевищення оподатковуватиметься за ставкою 15%. Якщо ж розмір пенсії перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, то ставка зросте до 20%.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Один загинув та двоє у ...

КОМЕНТАРІ