Закарпаття: на Виноградівщині та Берегівщині через необережне поводження з вогнем горіли коптильні для м’яса

Закарпаття: на Виноградівщині та Берегівщині через необережне поводження з вогнем горіли коптильні для м’яса

13.01.15 10:24 0 716
У суботу, 10 січня, о 20:48 до оперативно-рятувальної служби Виноградівського району надійшло повідомлення про пожежу в коптильні для м’яса у с. Чорнотисово на вул. Раковці. Вогонь у надвірній споруді помітили сусіди власниці обійстя, які передзвонили за номером 101 і до прибуття рятувальників почали самостійно гасити полум’я.

Для ліквідації загорання задіяли вогнеборців 6-ї державної пожежно-рятувальної частини, котрі о 21:26 локалізували пожежу, о 21:32 повністю загасили вогонь.

Найімовірніше, до загорання призвело необережне поводження з вогнем. Власниця споруди поставила коптитися м’ясо, закрила дверцята до коптильні й пішла додому дивитися телевізор, при цьому не стежачи за процесом приготування. У цей час жир із сала почав крапати на дрова й запалив їх, внаслідок чого виникла пожежа. Вогонь знищив приміщення коптильні та 40 кг м’ясних виробів. Орієнтовний збиток становить 1000 грн.

Того ж дня, 10 січня, о 22:59 до служби порятунку «101» надійшов дзвінок про пожежу в коптильні для м’яса у м. Берегово на вул. Б. Хмельницького. Загорання помітили місцеві мешканці, котрі сповістили про це господарів і рятувальників.

На місце події виїхали бійці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 23:10 вогнеборці локалізували загорання, а вже за півгодини загасили полум’я.

Імовірною причиною пожежі, як і в попередньому випадку, стало необережне поводження з вогнем. Господарі наклали дрова в коптильню й пішли додому, залишивши процес коптіння без нагляду. Сало почало горіти, запаливши при цьому всю споруду. Внаслідок пожежі вогонь знищив покрівлю коптильні та 60 кг м’ясних виробів. Сума завданих збитків встановлюється.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для чего нужен ежедневник
Наступна новина: На Львівщині вшанували ...

КОМЕНТАРІ