На Тернопіллі фахівці медичної служби Управління ДСНС навчали бійців Нацгвардії прийомів першої домедичної допомоги та самодопомоги в умовах бойових дій

На Тернопіллі фахівці медичної служби Управління ДСНС навчали бійців Нацгвардії прийомів першої домедичної допомоги та самодопомоги в умовах бойових дій

13.01.15 18:08 0 724
12 січня до підрозділу Національної гвардії України, що дислокується у Тернополі, завітали працівники медслужби Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, аби провести заняття з тактичної медицини. Кваліфіковані фахівці вчергове навчали бійців, як правильно діяти при значній крововтраті, пошкодженнях голови, хребта, кінцівок тіла, а також поділились знаннями з екстреної евакуації поранених з «червоної зони» поля бою.

Вже традиційно медики провели з нацгвардійцями інтенсивний тренінг з тактичної медицини в умовах бойових дій, навчаючи їх дієвим та ефективним прийомам надання першої домедичної допомоги в екстремальних умовах, при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинної діяльності, крововтраті та інших травмах, спричинених кульовими, осколковими, чи іншими пораненнями. Використовуючи спеціальні манекени, вони допомагали присутнім закріпити набуті ними теоретичні знання на практиці.

Під час заняття медпрацівники пожежно-рятувальної служби ділилися зі слухачами не лише досвідом вітчизняної медичної практики, а й передовими знаннями країн Євроспільноти. Зокрема, вони ознайомили учасників тренінгу з вмістом стандартної медичної аптечки, що перебуває на озброєні військ НАТО та навчили особливостям його застосування на практиці.

Таку співпрацю з бійцям нацгвардії започатковано з листопада 2014 року. За цей час командири та бійці підрозділу встигли високо оцінити ініціативу рятувальників та практичну допомогу фахівців медичної служби Управління ДСНС України у Тернопільській області в проведенні навчань для військових.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: - Позитивні результати ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ