Визначили фіналістів економічного компоненту третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду» на Тернопільщині

Визначили фіналістів економічного компоненту третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду» на Тернопільщині

13.01.15 15:37 0 820
Нарада з відбору районів Тернопільської області для участі в економічному компоненті третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (далі – Проект МРГ-ІІІ) відбулась 6 січня в облдержадміністрації.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва обласної державної адміністрації Галина Воляник, упродовж наради розглянуто пропозиції від 5 районів, а саме Бучацького, Зборівського, Козівського, Тернопільського та Чортківського, щодо можливості участі в економічному компоненті Проект МРГ-ІІІ.

За методикою оцінки та відбору районів, яку було проведено у центральному офісі Проекту МРГ-ІІІ, визначено два райони для співпраці -Бучацький та Козівський. Зборівський район визначено як резервний.

Довідково: У 2014 році успішно завершено реалізацію другої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (далі – Проект), яка тривала з 2011 року.

Загалом протягом другої фази Проекту реалізовано 63 мікропроекти. Зокрема, впроваджено енергозберігаючі заходи (заміна вікон та дверей, системи опалення, ремонт даху) у 49 загальноосвітніх школах, 3 дитячих садочках, 5 фельдшерсько-акушерських пунктах, влаштовано вуличне освітлення з використанням сонячної енергії у 2 населених пунктах, а також здійснено реконструкцію водозабору та внутрігосподарської осушувальної мережі в заплаві річки. Також, у рамках Проекту створено 2 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у селах Лосятин Кременецького та Кошляки Підволочиського районів. У селі Лосятин закуплено холодильне обладнання для заморозки ягід, а в Кошляках придбано млин та ДКУ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Держфінінспекція у ...

КОМЕНТАРІ