Враження від тернопільських різдвяних канікул назавжди залишаться в пам'яті дітей з Новоайдара (

Враження від тернопільських різдвяних канікул назавжди залишаться в пам'яті дітей з Новоайдара (

13.01.15 08:08 0 778
«Нас оточили турботою та любов'ю», - з такими незабутніми враженнями про Тернопілля та його мешканців поїхали до рідного Новоайдара, що на Луганщині, вихованці місцевої школи-інтернату. Тридцять п'ятеро дітей усі різдвяні свята провели в родинах наших краян.

Поїздки, екскурсії, відпочинок, розваги - кожного дня волонтери та правоохоронці дбали, аби діти бодай на цих декілька днів забули про ті випробування, що випали на їхню долю. Сироти, напівсироти, діти,позбавлені батьківського піклування - ці особисті трагедії очорнила ще й війна, що розв'язалася на сході нашої країни.

- На жаль, ці діти стали очевидцями найбільшого зла на землі - війни, тому ми, дорослі, маємо докласти усіх зусиль, аби затерти ці спогади в їхній пам'яті,- каже заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Руслан Балик. – ви бачите щирі усмішки на їхніх обличчях, бачите наповнені радістю очі - це знак того, що в їхні маленькі серця та душі повертається мир.

Збагачені духовно, повні сил та здоров'я, наповнені незабутніми враженнями ці діти завтра легше сприйматимуть жорсткі реалії буденного життя.

- Ваш край - прекрасний! Та найбільшою його окрасою є люди, що огорнули нас турботою та любов'ю, - ділиться враженнями вихователь Новоайдарської школи-інтернату Ганна Задніпровська. – Ми дуже хочемо, аби й у нас жилося так, як тут, щоб були такі щирі та привітні люди, щоб Луганщина пишалася своїми прекрасними традиціями, як це заведено на Тернопіллі.

Зі слів засновника волонтерського руху «Руслан» Руслана Царика, ця акція вкотре довела, що добрі справи об'єднують різних людей.

- І міліціонери, і волонтери, і підприємці, і звичайні люди доклали серця, сил, фінансів, аби організувати свято для цих діток. Наші гості мали екскурсії Тернополем, Львовом, побували у Марійському духовному центрі, що у Зарваниці, розважалися на льодовому катку, відпочивали в аквапарку, відвідували кінотеатр – кожен день приносив нові враження.

Діти наперебій діляться тим, що найбільше їм запам'яталося. Випускниця школи-інтернату Олександра каже, що їй припали до душі храми Тернопільщини – такі великі, красиві, а ще дівчина захоплена гостинністю усіх людей, яких зустрічала у нашому місті, а особливо родин, в яких проживала.

П'ятикласницям Віті та Поліні важко виділити з цілого моря позитиву якісь окремі враження. Діти настільки захоплені канікулами, проведеними в Тернополі, що сповнені щастя очі, радісні посмішки і безперебійне «класно!» - ось їх спогад про десять днів, проведених далеко від рідного міста.

Кажуть, дорога додому завжди коротша. Ці діти, як справжні патріоти, хочуть жити в рідному Новоайдарі, але без війни. І мирного неба над головою зичать всій Україні.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: прокуратура ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ