На Вінничині цьогорічний бюджет приймається за новими стандартами

На Вінничині цьогорічний бюджет приймається за новими стандартами

14.01.15 12:09 0 660
Доповідаючи на апаратній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко відзначив що проект обласного бюджету 2015 року значно відрізняється від попередніх бюджетів. І головна відміна полягає в тому, що значна кількість податків залишатиметься на місцях.

«Облдержадміністрація внесла пропозиції до обласного бюджету на розгляд обласної ради, - ввідзначив Андрій Гижко, - 16 січня ц.р. відбудеться засідання сесії, і я маю надію що бюджет буде прийнятий». Але прийняття цього бюджету, за словами Андрія Гижка буде відбуватися в три періоди.

Наразі прийматиметься бюджет з першочерговими видатками. Другий етап – погашення кредиторської заборгованості. І третій етап – в березні відповідно до змін, які планує внести Верховна Рада України в основний Бюджет держави.

Основні новації бюджету – податок на нерухомість, єдиний соціальний внесок, податки на акциз. Безперечно, всі ці новації потребують здійснення відповідних реформ.

Також перший заступник голови облдержадміністрації відзначив, що зачасту громадяни прислухаються до коментарів політологів та різного роду спеціалістів. «Але перш ніж трактувати той чи інший офіційний документ необхідно ознайомитись з ним та досконало його вивчити» - підкреслив Андрій Гижко. Тому саме з метою роз'яснення всі міністерства направлятимуть спеціалістів по областям для фахових роз'яснень всіх нововведень. Першим до Вінниччини має з цією ініціативою приїхати Міністр з економічного розвитку та торгівлі.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Коломиї попрощалися з ...
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ