Славінська: Теракт у Charlie Hebdo ставить низку серйозних проблем щодо свободи слова

Славінська: Теракт у Charlie Hebdo ставить низку серйозних проблем щодо свободи слова

14.01.15 12:24 0 741
Теракт у французькому тижневику Charlie Hebdo – це привід задуматися, що таке толерантність і чи є межі у сатири.

Про це у своєму блозі на «Телекритиці» заявила ведуча «Громадського радіо», авторка «Української правди. Життя» Ірина Славінська.

Вона зазначила, що для авторів Charlie Hebdo не було недоторканних тем. Вони однаково жорстко жартували і про політиків різних політичних таборів, і про різноманітні ідеології, і про різні релігії.

«Те, що відбулося в Charlie Hebdo, і те, як в Україні пишуть і говорять на цю тему, ставить перед нами дуже багато викликів. Ці виклики, по перше, суто репортерські. Наприклад, дуже корисно друкувати інформацію з французьких першоджерел, а не посилатися на російські ЗМІ типу «РИА Новости». Але й є виклики суто світоглядні. Теракт ставить низку дуже серйозних проблем, які стосуються свободи слова, самоцензури і того, чи є межі у сатири», – сказала Славінська.

На її думку, для всіх це добрий привід замислитися про те, що таке толерантність, що таке мова ненависті і що таке справжні цінності свободи слова.

«І згадати, зокрема, про кризові українські досвіди, один з яких – це загибель Небесної сотні від рук невідомих снайперів. Виклики, пов’язані з насильством, з тим, що якісь люди беруть на себе право вбивати інших людей, насправді абсолютно тотожні. Тому мені хотілося би, щоб українська журналістська спільнота чесно відповіла собі на низку запитань, які ця трагічна подія ставить перед усіма нами», – додала вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Франція веде війну з ...
Наступна новина: Вашингтон планує надати ...

КОМЕНТАРІ