Найстарша довгожителька Яворівського району справила 105-літній ювілей

Найстарша довгожителька Яворівського району справила 105-літній ювілей

14.01.15 12:18 0 796
Мешканці селища Немирова Яворівського району Львівської області Катерині Пантелеймонівні Мастикаш виповнилося 105 років: ювілярку привітали не лише рідні та близькі, а й т.в.о. голови Яворівської РДА Орест Гнип, селищний голова Немирова Микола Бесага, місцевий священик отець Любомир Сироїд.

Про це повідомив 13 січня, власкор IA ZIK з посиланням на першого заступника голови Яворівської РДА Романа Кураша.

З його слів, на Яворівщині відзначення такого ювілею є значною подією, оскільки цього року в районі 105-річчя святкує лише одна людина.

На уродини пані Катерини з’їхалася в Немирів велика родина, прийшли привітати сусіди та односельчани.

Народилася ювілярка в яворівському селі Салашах, що неподалік Немирова. Мама померла, коли їй було лише 5 років, а батько загинув на фронті під час Першої світової війни. Катерина Пантелеймонівна народила та виховала двох дітей. Під час Другої світової її забрали на роботу в Австрії. По закінченні війни жінка повернулася в Салаші, а в 1949 році переїхала жити у селище Немирів.

Пані Катерина 7 років працювала в санстанції. Її чудовий голос був окрасою церковного хору. Зараз Катерина Мастикаш живе із сином Григорієм та невісткою Зіною, має 5 онуків, 7 правнуків.

За словами Катерини Пантелеймонівни, нелегке життя довелося прожити, та ні про що не шкодує: сумно лише від того, що ровесників уже немає.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Українці негативно оцінють ...

КОМЕНТАРІ