Любомир Мельничук: "Без ґрунтовного громадського обговорення не можна затверджувати б'юджет міста"

Любомир Мельничук: "Без ґрунтовного громадського обговорення не можна затверджувати б'юджет міста"

14.01.15 12:09 0 765
Фракція ВО "Свобода" у Львівській міській раді наполягає, що проведення б'юджетної сесії Львівської міської ради можливе лише після широкого громадського обговорення із залученням експертного середовища. Про це 13 січня 2015 року під час громадських слухань щодо основних показників загального фонду міського б'юджету Львова на 2015 рік повідомив голова фракції "Свободи" у Львівській міськраді Любомир Мельничук.

Свободівець наголосив, що проєкт міського б'юджету було опубліковано лише у переддень запланованого пленарного засідання ради: "Ми вважаємо неприпустимим повторення сценарію затвердження Держб'юджету на 2015 рік, коли Верховна Рада голосувала за документ фактично без будь-якого громадського обговорення. Наслідком цього стали рішення, які суттєво обтяжили місцеві б'юджети. Нині істотно змінилися правила міських надходжень і видатків, тому ми зобов'язані ознайомити громаду Львова з усіма цими новаціями".

Депутат повідомив, що фракція ВО "Свобода" закликає міського голову Львова не проводити пленарного засідання щодо ухвалення міського б'юджету без дотримання публічності в ухваленні фінансових рішень. "Вимагаємо законності, публічності та прозорості процедури ухвалення міського б'юджету Львова на 2015 рік", – зазначив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення голови ...
Наступна новина: Жительку Нововолинська ...

КОМЕНТАРІ