Українці негативно оцінють надання адміністративних послуг – опитування

Українці негативно оцінють надання адміністративних послуг – опитування

14.01.15 12:18 0 732
Позитивно якість надання адміністративних послуг в Україні загалом оцінюють лише 5% населення, йдеться в дослідженні, проведеному фондом «Демократичн ініціаітиви імені Ілька Кучеріва» з 19 по 24 грудня 2014 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами директора фонду Ірини Бекешкіної, головною проблемою залишається корупція, адже кількість тих, хто давав хабарі задля отримання адміністративних послуг, протягом року не зменшилась і становить 11% серед усього населення.

«29% населення вважає, що люди дають хабарі, бо так простіше і легше вирішити проблеми, на другому місці – твердження, що хабарі «це вже норма нашого життя», так вважає 21,5% опитаних, і лише 17% говорять, що дають хабарі, бо від них цього вимагають», – зазначила Бекешкіна.

Серед інших причин незадоволення – великі черги, відсутність чітких пояснень щодо потрібних документів, тяганина із розглядом справи, необхідність ходити по інших інстанціях та сплата за певні «додаткові послуги».

Водночас у Центрах надання адміністративних послуг зазначають, що для зміни цієї ситуації треба делегувати більше повноважень органам місцевого самоврядування та розвивати інтегровані «прозорі офіси».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найстарша довгожителька ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ