На Житомирщині правоохоронці проводять заходи щодо вилучення з незаконного обігу зброї і боєприпасів

На Житомирщині правоохоронці проводять заходи щодо вилучення з незаконного обігу зброї і боєприпасів

14.01.15 12:12 0 693
У ході спеціальних профілактичних заходів на території Житомирщини правоохоронці активно вилучають з незаконного обігу зброю, боєприпаси та вибухівку. У мирному житті, де немає потреби їх використання, такі потенційно небезпечні іграшки у результаті легковажного поводження з ними можуть призвести до трагедії.

Під час досудового розслідування за фактом грабежів працівники міліції м. Бердичева провели санкціонований обшук у домогосподарстві 40-річного жителя райцентру. Як виявилося, за місцем проживання у клозеті чоловік зберігав набої, завернуті у паперовий згорток.

За словами господаря, ці небезпечні предмети він знайшов на одній з вулиць районного центру.

А під час оперативно-профілактичного відпрацювання Лугинського району дільничні інспектори міліції виявили та вилучили у домогосподарстві 48-річного жителя с. Жеревців 14 набоїв калібру 5,6 мм.

В обох випадках усе вилучене направлено на експертне дослідження. Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

В рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці з'ясовують походження набоїв. За чинним кримінальним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Водночас працівники міліції відзначають, що за декілька останніх місяців подібні факти стали нерідкістю і зафіксовані у різних районах Житомирщини. Переважну кількість вилучених вибухових пристроїв, речовин, боєприпасів і зброї і навіть окремих її частин привозять з буремного сходу нашої держави учасники антитерористичної операції в якості сувенірів і трофеїв.

– Кожному важливо усвідомлювати: будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої, які доречні під час воєнних дій безпосередньо у зоні проведення АТО, є абсолютно непотрібними і не мають практичного використання у мирному житті. Зберігаючи такі небезпечні сувеніри на згадку про воєнні дії, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей. Ми звертаємося до усіх: не поповнюйте незаконний обіг зброї та пам'ятайте про кримінальну відповідальність за такі дії, - каже т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ