Керівник міліції Житомирщини разом з громадським активом та журналістами обговорювали проблемні питання досудового розслідування

Керівник міліції Житомирщини разом з громадським активом та журналістами обговорювали проблемні питання досудового розслідування

15.01.15 16:23 0 685
14 січня відбулася зустріч місцевих активістів і представників засобів масової інформації з керівництвом УМВС. Приводом для розмови стала незгода заявника із закриттям кримінального провадження за фактом хуліганських дій та перешкоджання журналістській діяльності представникові одного з житомирських інтернет-видань.

Подія сталася у лютому минулого року у приміщенні Житомирської міської ради та пов'язана з конфліктом між учасником відкритого засідання та одним із журналістів.

За заявою представника ЗМІ відповідну інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за статтями 296 (Хуліганство) та 171 (Перешкоджання журналістській діяльності) Кримінального кодексу України. Однак згодом винесено рішення про закриття провадження, про що письмово повідомлено заявника. Аби з'ясувати підстави такого рішення, журналісти та громадські активісти звернулись до керівництва УМВС.

Під час спілкування учасникам зустрічі детально роз'яснили процесуальний порядок оскарження винесеного рішення. Окрім того, т.в.о. начальника УМВС Григорій Полковніков наголосив, що вказане кримінальне провадження буде додатково вивчено і у разі упередженого, передчасного чи безпідставного закриття винна особа буде притягнута до дисциплінарної відповідальності, а досудове розслідування відновлено.

Аби уникнути подібних ситуацій у майбутньому, учасники зустрічі обговорили механізм ефективної взаємодії у відстеженні кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 171 (Перешкодження журналістській діяльності) Кримінального кодексу України. Кожен з таких фактів перебуває на особливому контролі керівництва УМВС України в Житомирській області задля забезпечення об'єктивного та всебічного розслідування.

УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ