На Вінничині зміни до чинного податкового та бюджетного законодавства дозволять збільшити надходження доходів до місцевих бюджетів

На Вінничині зміни до чинного податкового та бюджетного законодавства дозволять збільшити надходження доходів до місцевих бюджетів

15.01.15 16:08 0 825
На цьому наголосив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. За його словами, до місцевих бюджетів почне надходити податок на прибуток підприємств у розмірі 10%, відрахування від акцизного збору з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розмірі 5%. До бюджетів міст обласного та районного значення, сільських, селищних рад дію податок на нерухоме майно, що мають сплачувати власники квартир загальною площею більше 60 кв. метрів та будинків більше 120 кв. метрів. Також згідно новацій, збільшуються нормативи зарахувань до обласного бюджету екологічного податку.

«Передача зі спеціального фонду до загального таких видів надходжень, як єдиний податок, податок на нерухоме майно, екологічного податку створює умови для реального зацікавлення місцевої влади у розширенні бази оподаткування. Прогнозовано данні зміни дозволять збільшити надходження доходів до бюджетів міст обласного значення на 345,5 млн.грн. та 100,7 млн.грн. районних бюджетів» – зауважив Анатолій Копачевський.

Ще одна зміна стосується галузі освіти. Так, дошкільна освіта, загальна середня освіта (навчально-виховні комплекси "дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад", "загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад" за умови, що загальноосвітній навчальний заклад - I ступеня); сільські, селищні та міські палаци і будинки культури, клуби, центри дозвілля, інші клубні заклади та бібліотеки тимчасово передано на фінансування з районного бюджету.

«Концентрація коштів на районному рівні дозволить оперативно вирішувати питання безперебійного фінансування цих закладів під час об'єднання територіальних громад. Після завершення процедури об'єднання наявна інфраструктура знову буде передана на баланс новоствореної територіальної громади» – підкреслив Анатолій Копачевський.

Також на утримання до обласного бюджету передано з державного 9 професійно-технічних училищ, 4 залізничні лікарні, 30 лікарень лабораторної медицини, 10 лабораторій ветеринарної медицини та 3 фізкультурно-спортивних товариства. Таким чином збільшується відповідальність обласного бюджету по фінансуванню установ, закладів та комунальних підприємств що обслуговують населення області.

До речі, у бюджетів міст районного значення, селищ, сіл залишаються всі наявні повноваження, а також додаються повноваження щодо муніципальної поліції, підтримки будівництва (реконструкції) житла для окремих категорій громадян, підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, реалізації програм допомоги і грантів міжнародних фінансових організацій та Європейського Союзу.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області з 1 ...

КОМЕНТАРІ