На Хмельниччині 19 січня – свято Водохреща

На Хмельниччині 19 січня – свято Водохреща

15.01.15 12:46 0 700
Це великий християнський день. Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан. Той, хто викупався, змиває з себе всі гріхи, але все ж таки купання на Водохреща – це не канон, а традиція зі своїми правилами.

На Водохреща безліч людей приймають героїчне рішення про купання в ополонці. Та далеко не для всіх ця затія безпечна. Якщо Ви наважилися скупатися в ополонці на Водохреща, вам необхідно знати декілька правил, щоб купання було дійсно на благо.

Перш за все, у вас не повинно бути ніяких гострих захворювань, інакше купання в крижаній воді посилить хворобу. Купатися в ополонці категорично заборонено тим, хто хворий на різні інфекційні та бактеріологічні захворювання. Не варто ризикувати людям з хворобами опорно-рухового апарату. Також не рекомендується купатися тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями.

Виберіть відповідне місце для купання. Зазвичай для цього є спеціально обладнані місця. Глибина купелі не повинна перевищувати 1 м 80 см.

Пам'ятайте, що для купання Вам знадобляться: купальник або плавки, махровий банний рушник, вовняні шкарпетки, в яких буде зручно йти по льоду, комплект сухого теплого одягу. Можете захопити з собою термос з гарячим чаєм - щоб зігрітися після купання.

Перш ніж зайти у воду – трішки розігрійтеся. Для цього підійдуть легкі фізичні вправи – робіть нахили, махайте руками, присідайте. Головне – не перестарайтеся. Якщо ви будете розпалені «до сьомого поту», то занурившись різко в крижану воду, можете застудитися.

Купайтеся без фанатизму. Найчастіше, занурившись у воду, людина відчуває різкий прилив енергії, ейфорію, і затримується в ополонці досить довго. Це помилка, яка може привести до серйозних наслідків. Достатньо лише 3 рази зануритися – за церковною традицією.

Ніякого алкоголю до купання.

Як тільки вилізли з крижаної води, гарненько розітріться рушником. Потім потрібно одягти сухі шкарпетки і взутися. Одягніть суху білизну та теплі речі. Після цього т можна випити гарячого чаю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ