На Хмельниччині правоохоронці застерігають громадян не вірити псевдоміліціонерам,які обіцяють врятувати рідних від ув'язнення

На Хмельниччині правоохоронці застерігають громадян не вірити псевдоміліціонерам,які обіцяють врятувати рідних від ув'язнення

15.01.15 09:15 0 678
Зловмисники телефонують своїм жертвам, представляючись працівниками правоохоронних органів, та видурюють гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності родичів за нібито вчинені ними злочини.

Така схема швидкого «заробітку» грошей не є новою. Здавалось б, всі про неї давно чули та знають, як поводитись в таких ситуаціях. Та як свідчить статистика, за минулий рік у Хмельницькому МВ УМВС України в Хмельницькій області зареєстровано 29 подібних кримінальних правопорушень. Загалом потерпілі заплатили псевдоміліціонерам понад 180 тисяч гривень.

З початку 2015 року такий вид шахрайства, на жаль, знову набув поширення. Шахраї вимагають перерахувати їм гроші на банківську картку, відправити мобільним поповненням чи передати водієм служби таксі. При цьому злочинці вимагають у потерпілих не роз'єднувати зв'язок з ними до того, як їм перерахують гроші. Це робиться для того, щоб жертва не могла передзвонити до родича і перевірити, чи з ним справді щось сталося. Аж потім, прийшовши до тями від пережитого стресу, потерпілі звертаються в міліцію.

У котрий раз правоохоронці попереджають — будьте пильними та не дайте себе ошукати. Особливе прохання до водіїв, які працюють на службах таксі: якщо ви забираєте пакунок для його подальшої доставки у людини, яка, ймовірно, знаходиться у вкрай пригніченому психологічному стані, будь ласка, поцікавтеся у неї, що сталося, і якщо є підозра на шахрайство, повідомте в міліцію. Ваша допомога стане вкрай важливою та необхідною у розкритті злочину!

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: У 2015 році завершиться ...

КОМЕНТАРІ