Рівненська область: рятувальники проводять профілактичні бесіди серед соціально незахищених верств населення

Рівненська область: рятувальники проводять профілактичні бесіди серед соціально незахищених верств населення

15.01.15 08:56 0 763
З початку 2015 року на території Рівненщини сталася 31 пожежа, під яких 2 людини загинуло. Основними причинами виникнення пожеж у оселях людей є порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів. В переважній більшості, винуватці лиха - самі люди. Їх необережність у поводженні з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і призводить до трагічних наслідків.

Особливого занепокоєння викликають люди, які зловживають алкогольними напоями, соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини. Переважно, така категорія громадян нехтує правилами пожежної безпеки та особливо не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Щоб запобігти виникненню пожеж та загибелі людей на них, рятувальники спільно з представниками різних відомств навчають людей правилам безпеки. Значна увага приділяється тим населеним пунктам, де спостерігається ріст пожеж із трагічними наслідками.

В ході рейдових відпрацювань житлового сектору рятувальники ДСНС проводять інструктажі з правил безпеки життєдіяльності та нагадують людям заходи безпеки при експлуатації електроприладів та під час користування звичним для села пічним опаленням. Співробітники Служби «101» роз’яснюють людям основні правила пожежної безпеки в побуті в зимовий період, яких необхідно дотриматись, щоб не допустити виникнення займання в будинках, проводять бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними при використанні відкритого вогню та газового обладнання. Також фахівці ДСНС спілкуються з дітьми та роз’яснюють їм небезпеку необережного поводження з вогнем.

«Зменшення кількості пожеж в житловому секторі можливе лише за умови свідомого й відповідального ставлення самих громадян до безпеки власного життя. Як показує досвід, найдієвішим заходом в переконанні людей у необхідності дотримуватися вимог безпеки життєдіяльності є безпосереднє спілкування з рятувальниками. Тому масово-роз’яснювальні заходи щодо дотримання населенням правил пожежної безпеки за місцем проживання будуть проводитись співробітниками Служби порятунку Рівненщини і надалі», - запевнив начальник Головного управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ