Рівненщина: в області тривають профілактичні заходи під назвою "Пішохід"

Рівненщина: в області тривають профілактичні заходи під назвою "Пішохід"

15.01.15 13:09 0 728
Аби запобігти дорожньо-транспортним пригодам за участю пішоходів, працівники Державтоінспекції Рівненщини з 17 грудня минулого року на території області проводять цільові профілактичні заходи під умовною навою «Пішохід».

Незважаючи на постійні застереження та профілактичну роботу працівників ДАІ, пішоходи продовжують грубо нехтувати вимогами Правил дорожнього руху, наражаючи на небезпеку себе та інших.

− З початку проведення профілактичних заходів працівники ДАІ Рівненщини склали майже 600 адмінпротоколів за порушення ПДР пішоходами, більше сотні з них – на нетверезих пішоходів, - зауважив старший інспектор з особливих доручень відділу організації роботи ДПС УДАІ УМВС підполковник міліції Віктор Іващук.

Загалом упродовж 2014 року на дорогах Рівненщини спостерігається зростання кількості ДТП з вини самих пішоходів майже удвічі. Невтішна статистика і з кількістю травмованих та загиблих учасників дорожнього руху цієї категорії.

− Сумній статистиці здебільшого сприяє те, що пішоходи свідомо ігнорують Правила дорожнього руху. Поспішність та необдуманість своїх вчинків інколи призводить до непоправних наслідків. Варто зазначити, що більшість автопригод стаються у період з 17 до 21 години, особливо за несприятливих погодних умов, – розповідає старший інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС Світлана Марко.

Одночасно нагадаємо, що за порушення вимог Правил дорожнього руху пішоходами передбачено штраф у розмірі від 51 до 85 гривень, а за порушення ПДР нетверезим пішоходами – штраф від 136 до 170 гривень.

Шановні пішоходи! Працівники Державтоінспекції вкотре закликають Вас бути дисциплінованими у виконанні вимог Правил дорожнього руху! Не наражайте себе та інших на небезпеку. Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте максимально уважними та обережними за несприятливих погодних умов, особливо у темну пору доби та під час ожеледиці. Також закликаємо Вас до використання світлоповертаючих елементів.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська обласна ...

КОМЕНТАРІ