У Львівській області рятувальники обговорили із представниками ООН можливість створення містечка життєзабезпечення для вимушених переселенців

У Львівській області рятувальники обговорили із представниками ООН можливість створення містечка життєзабезпечення для вимушених переселенців

15.01.15 10:03 0 733
13 січня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулася робоча зустріч рятувальників із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Мета зустрічі полягала у налагоджені співпраці між обома структурами та пошуку шляхів якісного соціального забезпечення вимушених переселенців.

У зв’язку із прогнозами, щодо збільшення потоку вимушених переселенців після новорічних свят, який може перевищити 10 тис. осіб, існує проблема з облаштування громадян та забезпечення їм належних умов проживання.

Під час обговорення львівські рятувальники запропонували представникам Управління Верховного комісара ООН у справах біженців створити містечко життєзабезпечення – транзитного пункту для переселенців, де можна буде зареєструватися на тимчасове перебування від 1 до 3 діб, людей годуватимуть та надаватимуть психологічну підтримку. Після здійснення реєстрації, пошуку житла та інших заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням, рятувальники транспортуватимуть переселенців до місць тимчасового проживання.

Аби реалізувати такі плани рятувальникам необхідний надувний модуль життєзабезпечення та відповідне обладнання зв’язку. Такий модуль зручний у транспортуванні, може витримати широкий температурний діапазон у межах від 400С морозу до 500С тепла, є важкогорючим та водостійким. Окрім цього, модуль укомплектований системами обігріву і вентиляції, водозабезпечення, каналізації, харчування, гігієнічного блоку, то багатьох інших систем, призначених для комфортних умов проживання.

Представники комісаріату уважно вислухали усі пропозиції та пообіцяли докласти усіх зусиль аби залучити додаткові кошти ООН для фінансування заходів соціального захисту переселенців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ