В Івано-Франківській області рятувальники застерігають про небезпеку зимових водойм

В Івано-Франківській області рятувальники застерігають про небезпеку зимових водойм

15.01.15 17:13 0 785
Щорічно в зимовий період рятувальники наголошують про небезпеку водойм. З початком зими в області вже зареєстровано один випадок загибелі людини на воді. про небезпеку перебування на льоду рятувальники наголошують недарма, адже водойми вкриті кригою, однак, вона є небезпечною.

Щоб запобігти трагічним випадкам працівники служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичні бесіди з мешканцями області. Зокрема, рятувальники побували на території міського озера Івано-Франківська, де зазвичай найбільше відпочиваючих.

Спочатку працівники водолазно-рятувальної служби Івано-Франківської області продемонстрували способи рятування людей, які терплять лихо на воді.

Після чого працівники служби з надзвичайних ситуацій поспілкувалися з мешканцями обласного центру щодо дотримання правил безпечної поведінки під час перебування поблизу зимових водойм та вручили людям тематичні листівки застережливого характеру. Відпочиваючих на міському озері було чимало, на льоду рятувальники зустріли не тільки дорослих, а і дітей. Кожен запевняв, що правил безпеки на кризі неухильно дотримується.

Ото ж, щоб уникнути біди рятувальники звертають увагу громадян бути обережними, перебуваючи поблизу зимових водойм, і застерігають батьків не залишати без нагляду малолітніх дітей, не відпускати їх самих на прогулянки поблизу водних об’єктів.

А любителів підлідної риболовлі закликають дотримуватись відповідних правил безпеки і ні в якому разі не виходити на лід за умов тонкої криги. Як зазначають фахівці, безпечним вважається лід: для одного пішоходу - лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 сантиметрів, а для масового катання - 25 сантиметрів; для масової переправи пішки товщина льоду повинна бути не менше ніж 15 сантиметрів.

Рятувальники закликають мешканців краю бути пильними та обережними поблизу водойм в зимовий період.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Яромир Самагальський: ...
Наступна новина: На Житомирщину надійшли ...

КОМЕНТАРІ