В Івано-Франківську міліціонери оперативно затримали дует квартирників-гастролерів

В Івано-Франківську міліціонери оперативно затримали дует квартирників-гастролерів

15.01.15 12:03 0 755
Прикрою несподіванкою для лиходіїв стала пильність небайдужих сусідів, котрі почули шум у помешканні за відсутності його господарів, тож одразу зателефонували на «102». А оперативне реагування міліціонерів залишило злодіїв без наживи та з перспективою провести до шести років за гратами.

Варто зазначити, що зловмисників доправили до відділу міліції ще до того, як господарі дізналися, що їх оселю обікрали. Відсутність господарів квартири – найголовніша умова для дуету квартирних злодіїв. Так, двоє іноземців віком 23 та 24 роки, мешканці Полтавської області, навідались зі злодійськими намірами до гостинного Прикарпаття. Тут чужинці винайняли номер в одному із готелів Івано-Франківська. На цій же вулиці, де тимчасово оселилися, пригледіли собі об'єкт злочинних посягань. «Гастролери» зламали замок вхідних дверей квартири та взялися хазяйнувати у чужому помешканні. І невідомо, чим би завершилася ця «гостина» і наскільки значними були б матеріальні втрати господарів оселі, як би не пильність, а головне – небайдужість їхніх сусідів. Люди зателефонували у міліцію щойно почули підозрілий шум із сусідньої квартири, бо знали, що в цей час господарів немає вдома.

Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці затримали злодіїв «на гарячому»: ті якраз обнишпорювали квартиру. І, вочевидь, якби злодійська операція завершилася вдало, то загальний «заробіток» гастролерів був би достатньо солідним. Так, на момент приїзду міліціонерів «квартирники» встигли віднайти та покласти до кишень грошові заощадження господарів, намисто із перлин, три медалі і одну банківську картку. Але натомість викрадені кошти та майно вилучено, зловмисників затримано у порядку статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу України та розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією цієї статті, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. До того ж, міліціонери почали проводити перевірку, чи не навідувалися ці особи із аналогічними, таємними візитами і до інших прикарпатських помешкань. Свого часу обидва вже відбували покарання за майнові посягання.

За виявлену пильність і небайдужість правоохоронці вдячні сусідам господарів квартири, котру намагалися обікрасти заїжджі злодії. Міліціонери в черговий раз нагадують громадянам про те, що, покидаючи житло, потрібно подбати про безпеку власного майна. Потурбуйтеся про надійність замків, при можливості обладнайте сигналізацією, або ж, як у вищевказаному випадку, попросіть сусідів приглянути за квартирою.

Оксана Струк,

Івано-Франківський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у Шумську ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ