Вінничина: анатолій Олійник отримав подяку від адміністрації міста Сватово Луганської області за допомогу дітям,які перебувають у зоні бойових дій (+фото)

Вінничина: анатолій Олійник отримав подяку від адміністрації міста Сватово Луганської області за допомогу дітям,які перебувають у зоні бойових дій (+фото)

16.01.15 08:10 0 786
У такій формі керівництво міста висловило вдячність голові обласної державної адміністрації Анатолію Олійнику та заступнику голови – директору департаменту освіти і науки ОДА Ігорю Івасюку за підтримку та допомогу, які дітям Луганщини надають органи влади та освітяни Вінницької області. Листи-подяки очільнику регіону та його заступнику вручив вінницький волонтер Андрій Нечипорук, який щойно повернувся зі Сватово, куди супроводжував гуманітарний вантаж для дітей зі шкіл-інтернатів та бійців «Айдару», що базуються неподалік.

«Адміністрація Сватово передає вам подяку від дітей-сиріт та дітей з числа біженців за підтримку, яку ви надаєте для цього регіону. Мешканці цих територій насправді потребують такої допомоги. Дякую за все, що ви робите для цих людей», - зазначив волонтер, передаючи відповідні подяки.

Анатолій Олійник, у свою чергу, висловив вдячність Андрію Нечипоруку за волонтерську діяльність та відзначив, що Вінниччина є однією з тих територій, де волонтери працюють організовано та співпрацюють з владою. «Ми дуже цінуємо ті благодійні фонди і волонтерів, які працюють разом з нами, та долучаємось до запроваджених ними акцій», - зауважив керівник області. Водночас він зазначив, що останніми днями ситуація у східних регіонах держави погіршилася, і Вінницька область готова й надалі надавати посильну підтримку мирним мешканцям Сходу і в першу чергу – дітям.

«Вчора я спілкувався з головою Луганської ОДА Геннадієм Москалем і підтвердив нашу попередню домовленість про те, що Вінниччина зможе прийняти у своїх закладах до 500 діток. Звичайно, є процедурні питання по оформленню документів, але як тільки буде така необхідність, ми оперативно приймемо, розмістимо, забезпечимо і максимально підтримаємо цих дітей», - наголосив Анатолій Олійник.

Варто відзначити, що наприкінці минулого року Вінниччина вже прийняла на навчання до професійно-технічних освітніх закладів регіону 32 учні з числа дітей-сиріт та дітей із неповних сімей віком 14-17 років з міст Щастя, Попасна та Сватово Луганської області – територій, які перебувають нині під обстрілами.

За словами заступника голови – директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, ініціювали перевезення цих дітей до нашого регіону вінницькі волонтери. Луганська ОДА цю ініціативу підтримала, Вінницька облдержадміністрація відгукнулася на прохання допомогти, прийнявши дітей до місцевих навчальних закладів. Серед прибулих учнів було й двоє постраждалих від артобстрілів, їм, за дорученням очільника регіону Анатолія Олійника, вже проведено операції та забезпечено реабілітацію.

«За час перебування на Вінниччині діти відчутно змінилися, вони відкриті та почувають себе тут захищеними й соціально адаптованими. Це, в першу чергу, заслуга педагогічних працівників, які ними опікуються, та органів влади на місцях. Зазначене питання перебуває на щоденному контролі голови облдержадміністрації, адже без підтримки держави повернути цих дітей до повноцінного життя буде важко», - зазначив заступник голови ОДА.

всі 32 луганські учні продовжують навчання – винятково за бюджетні кошти - та забезпечені триразовим харчуванням. Найбільша їх кількість перебуває у Гнівані. В грудні учням була виплачена матеріальна допомога, а з 1 січня вони отримують стипендію. «На Вінниччині створені всі умови, щоб ці діти могли здобувати освіту й отримати спеціальність. Та, безперечно, хочеться, аби на Сході якнайшвидше запанував мир, адже діти мріють повернутися додому. Але не в той дім, що нині під обстрілами, а до тієї домівки, в якій вони бачать своє майбутнє», - зауважив Ігор Івасюк.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роз'яснення ДАІ щодо ...
Наступна новина: Тернопільські свободівці з ...

КОМЕНТАРІ