В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили проблеми маршрутного автотранспорту

В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили проблеми маршрутного автотранспорту

16.01.15 17:20 0 689
15 січня в облдержадміністрації відбулася нарада з автоперевізниками області, яку провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук. Предметом обговорення були такі питання, як організація роботи внутрішньообласних приміських та міжміських маршрутів загального користування, культура обслуговування пасажирів на маршрутах тощо.

В.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк зауважив, що з боку пасажирів є багато нарікань на культуру обслуговування у маршрутних автобусах. Неприпустимими посадовець вважає такі факти, як паління водія в автобусі, його розмова по мобільному телефону під час руху транспорту. Скарги громадян стосуються також гучної музики, яка може не подобатися пасажирам, здійснення розрахунку під час руху тощо. Роман Крисюк звернув увагу перевізників на те, що у 2015 році працівники департаменту спільно з транспортною інспекцією будуть виїжджати по всіх автобусних маршрутах на рейдові перевірки.

За результатами цієї наради, повідомив посадовець, буде розроблена відповідна форма для розміщення у кожному автобусі із зазначеним телефоном «гарячої лінії», за яким пасажир може звертатися і повідомляти про певні порушення. Департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, який виконує функції організатора пасажирських перевезень, є відкритим для спілкування і буде реагувати не негативні сигнали.

За останні два тижні, йшлося на нараді, зафіксовано декілька дорожньо-транспортних пригод за участю саме пасажирського транспорту. Пасажири, що сплачують кошти за проїзд, доручають водіям фактично своє життя. А водій, нехтуючи існуючими правилами, наражає людей на небезпеку. Власники та директори автотранспортних підприємств мають нести відповідальність за водіїв, яких наймають на роботу.

Роман Крисюк, звертаючись до автоперевізників, наголосив на необхідності розміщення в салоні автобусів усіх необхідних даних про перевізника із зазначенням контактного телефону наявності правил здійснення пасажирських перевезень тощо.

Було зазначено, що до 1 лютого планують узгодити схеми руху приміських маршрутних автобусів у місті, насамперед вулицею Київською, щоб дати можливість працювати міському електротранспорту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Материалы,которые ...

КОМЕНТАРІ