Житомирщина долучилася до реалізації проекту,спрямованого на протидію торгівлі людьми

Житомирщина долучилася до реалізації проекту,спрямованого на протидію торгівлі людьми

16.01.15 10:34 0 686
У Житомирі 15 січня розпочався дводенний тренінг «Національний механізм взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми». Захід відбувається в рамках спільного проекту ОБСЄ та Міністерства соціальної політики України «Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні», який буде реалізовуватися в нашій державі до 2019 року. Мета семінару полягає в тому, аби підсилити спроможність регіональної мультидисциплінарної групи суб'єктів національного механізму взаємодії щодо ефективного впровадження нового законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні. Участь у заході взяли директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, її заступник Олександр Антонюк, а також представники структур, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк наголосив, що саме на Житомирщині розпочинається реалізація спільного проекту ОБСЄ та Мінсоцполітики, спрямованого на взаємодію суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Посадовець нагадав, що цьому передувала його презентація в облдержадміністрації. Практичне значення проекту полягає в тому, аби надавати допомогу потерпілим від торгівлі людьми. Відтак, вона має бути гарантованою, вчасною та якісною. Не менш важливим аспектом тренінгу є проведення профілактичної роботи серед тих, хто може стати потенційною жертвою. Окрім цього, семінар дасть можливість підготувати в області тренерів, які проводитимуть навчання для фахівців у районах і містах області.

За словами Олександра Антонюка, статистика торгівлі людьми в Україні досить суперечлива й неоднозначна. На офіційні дані впливає те, що багато людей не звертаються за допомогою, а дехто взагалі не знає, що можна повідомити про факти порушення їхніх прав. Аналізуючи ситуацію на Житомирщині, посадовець повідомив, що у 2013 році в місті Новограді-Волинському було зафіксовано три звернення від осіб, які стали жертвами торгівлі людьми. Варто знати, що всі, хто повідомляє про подібні факти, отримують одноразову матеріальну допомогу та гарантований юридичний супровід.

Як повідомила координатор проекту в Житомирській області, президент громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Ірина Бабенко, наша область стала однією з 11 в Україні, відібраних для реалізації проекту. А вже згодом аналогічні тренінги відбудуться в кожному районі та місті обласного підпорядкування Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Іван Крисак перевірив ...

КОМЕНТАРІ