Усі розбійні напади на аптеки,скоєні від початку минулого року у Львові - розкриті

Усі розбійні напади на аптеки,скоєні від початку минулого року у Львові - розкриті

16.01.15 11:54 0 729
З початку 2014 року у Львові було скоєно сім розбійних нападів на аптеки. З них чотири - у листопаді та три у грудні. Усі ці злочини були вчинені у вечірній час і в кожному випадку зловмисники використовували предмети, схожі на пістолет.

За усіма цими фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.187 (розбій) КК України. За скоєння розбійних нападів на аптеки у Франківському та Залізничному районах Львова, скоєних у листопаді та грудні, правоохоронці затримали на «гарячому» двох чоловіків, один з яких раніше був судимим. При собі зловмисники мали маски та предмет, схожий на пістолет. На даний час справу вже передано на розгляд суду.

Три розбійні напади на аптеки, що стались наприкінці грудня 2014 року у Личаківському районі Львова, були скоєні за схожих обставин. Відмінність була лише у тому, що нападник був один та не ховав своє обличчя під маскою.

«Під час одного з таких нападів жінка-продавець однієї з аптек почала чинити опір і зловмисник втік, так і не забравши гроші з каси. Вже за десять хвилин той самий чоловік за тією ж схемою вчинив розбій у аптеці на сусідній вулиці, забравши з каси дванадцять гривень», - розповів начальник Львівського міського управління міліції полковник міліції Сергій Зюбаненко.

Правоохоронці затримали зловмисника 15 січня 2015 року. Ним виявився 34-річний раніше судимий мешканець Львівської області, котрий спеціально винаймав приміщення у Львові для того, щоб мати можливість займатись злочинною діяльністю на території міста. В ході проведених у помешканні зловмисника санкціонованих обшуків правоохоронці виявили одяг, у якому той скоював злочини та предмет, схожий на пістолет.

Наразі чоловік затриманий в порядку ст.208 КПК України. Невдовзі суд має прийняти рішення про обрання для нього міри запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до скоєння інших злочинів.

«Таким чином я можу констатувати, що усі розбійні напади на аптеки, що були скоєні у 2014 році у нашому місті, а у 2015 році таких випадків у нас ще не було, є розкритими. Ми розуміємо, що усі подібні злочини є резонансними, суспільство на них дуже гостро реагує, тому ми вжили усіх заходів щоб їх розкрити», - підсумував Сергій Зюбаненко.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Волині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ